Jön a Windows 11?

Sok jel utal arra, hogy elnevezés terén is változás várható, ám néhány ellenérv is felhozható a téma kapcsán – felsorakoztatjuk mindet.

Jön a Windows 11?

A Microsoft a napokban jelentette be, 2021. június 24-én megmutatják, milyen újításokra lehet számítani a következő nagy Windows 10 frissítés esetében. A legutóbbi frissítőcsomag, a Windows 10 May 2021 Update még csak nemrégiben vált elérhetővé, azóta is hullámokban terjed, így egyes felhasználók már megkapták a Windows Update szolgáltatáson keresztül, míg mások még mindig várnak rá – vagy csak éppen kivárnak, hogy fény derüljön a nagyobb hibákra, ezáltal megkíméljék magukat attól, hogy személyesen kelljen megtapasztalni azok negatív hatásait.

Az említett virtuális rendezvény alkalmával konkrétan a Windows következő generációját harangozhatják be, azaz meglehetősen komoly változtatásokra lehet számítani, ám azzal kapcsolatban egyelőre sajnos nagy a csend, pontosan mire készülnek a Microsoft illetékesei. Beszédes lehet az a tény, hogy 2021. május 25-én, a fejlesztőket célzó BUILD konferencia alkalmával a vállalat első embere, Satya Nadella azt mondta, az elmúlt 10 év legnagyobb frissítésére készülnek Windows fronton, ami arra utal, tényleg komoly változtatásokra lehet számítani az 1,3 milliárd aktív felhasználóval rendelkező operációs rendszer életében 2021 folyamán.

Eddig úgy tűnt, hogy ez a frissítés, ami a Sun Valley kódnévre keresztelt csomag keretén belül érkezik, főként a felhasználói kezelőfelület megfiatalítására, modernebbé tételére koncentrál, azaz dizájnbeli módosításokra számíthatunk. A Windows 10X kiadással kapcsolatban szintén kiderült az elmúlt hónap folyamán, hogy igazából polcra tették, az általa megcélzott, két kijelzővel ellátott eszközök sem érkeznek, ám azt a fejlesztést, amit a Windows 10X kapcsán elvégeztek, részben átemelik a Windows 10-be, igaz, az asztali igényekhez igazítják majd őket.

Az igazán érdekes kérdés az, hogy vajon változik-e a Windows 10 elnevezés, amely 2015 óta van használatban. Sokan belelátják a 2021. június 24-én rendezendő virtuális előadásba azt, hogy igazából a Windows 11 jöveteléről ad majd hírt. Erre utal, hogy a Twitteren közölt kis animáció, ami nem túl meglepő módon egy ablakot ábrázol, a rajta beeső fény pedig árnyékot vet, és az árnyék körvonalaiból akár a 11-es szám is feldereng, ha elég ideig nézzük a képet. További adalék a Windows 11 érkezésére, hogy a virtuális előadás eléggé szokatlan időpontban, helyi idő szerint délelőtt 11-kor veszi kezdetét – ilyen időpont választásra nem nagyon volt példa eddig.

A másik serpenyőben pedig a Microsoft korábbi állítása szerepel, amit még a Windows 10 megjelenésekor tettek: ez lesz a Windows utolsó verziója. Ha ez az állítás még érvényben van, akkor nincs sok esély a Windows 11 érkezésére, plusz egy efféle névváltozásra már korábban is utaltak volna pletykák, hiszen a tervek rendszerint kiszivárognak.

Windows 11 ide vagy oda, 2021. június 24-én biztosan kiderül, milyen újításokkal készül a Microsoft – addig már csak alig 20 napot kell várni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap