Jobb FaceTime-mal jött az iOS 12.1.1

Hibajavításokon túl újdonságokkal is szolgál az iOS legfrissebb kiadása.

Jobb FaceTime-mal jött az iOS 12.1.1

Az Apple elindította az iOS 12.1 első frissítési csomagját, amit nemcsak abban az esetben érdemes telepíteni a felhasználóknak, ha stabilabban üzemelő rendszerre vágynak. Új lehetőségek is kerültek az iPhone-okra, iPadekre és iPod Touch-okra szánt operációs rendszerbe, ami mostanra elérte a 75 százalékos részesedést az iOS-en belül.

Az első és legfontosabb dolog, hogy itt már ki van terjesztve a beágyazott SIM használati lehetőség, amivel meg lehet azt oldani, hogy Dual-SIM-esként üzemeljen az okostelefon a normál SIM slot és az eSIM egyidejű kihasználásával. Ettől kezdve még több szolgáltatónál lehet majd munkára fogni a beágyazott SIM-et, de persze ez csak az iPhone XR, az iPhone XS, valamint az iPhone XS Max modelleket érinti, mert a korábbi mobilok nem rendelkeztek eSIM-mel. Az iOS 12.1.1-től a fizikai SIM-et már akár le is lehet kapcsolni a beállításokban. Csak az iPhone XR-t érintő újítást, hogy a haptikus érintést már lehetőség lesz használni az értesítések előnézetének az előcsalogatásakor.

Galéria megnyitása

Minden iOS 12-es készüléket érintő dolog, hogy a FaceTime-on indított hívások közben megváltozott valamelyes a szolgáltatás grafikus felhasználói felülete. Egyszerűbben lehet már váltani az előlapon található kamera és a hátsó képalkotó között, a némítás is azonnal elérhető, és az alsó sáv felhúzásával extra opciók válnak hozzáférhetővé. Szintén a FaceTime-mal kapcsolatos, hogy lehetőség lesz ismét Élő Fotókat megörökíteni a videocsevegések közben. Annyi megkötés van itt, hogy ez kizárólag a kétfős beszélgetéseknél fog menni, a friss csoportos FaceTime lehetőség kihasználásakor nem. Az iPad és az iPod Touch esetében ettől kezdve megoldott a Real-time text (RTT) funkció használata a Wi-Fi alapú hívások ideje alatt is. És a stabilabb üzemelés érdekében változott a VoiceOver és a diktálás működése.

Az iOS 12.1.1 néhány hibát is kiküszöböl, hogy még jobb felhasználói élményben legyen majd része az eszköztulajdonosoknak. A Face ID esetében például előfordult, hogy ideiglenesen nem volt elérhető, ami nagyon zavaró lehet főleg azoknak a számára, akik például a kijelző felnyitásán túl másra is használták ezt. Megoldódott az a hiba is, ami megakadályozta esetenként a vizuális hangüzenetek letöltését. Javítja azt is az új iOS, hogy az iCloudba esetenként nem lehetett feltölteni a Voice Memókat, hangjegyzeteket. És már azzal sem kell számolni, hogy az időzónák nem állnak át automatikusan, az iOS 12.1-nél ugyanis volt erre példa. A szövegbevitel pedig jobb lesz a kínai és a japán nyelvek esetén, mert ezeknél a billentyűzet a prediktív bevitellel nem működött megfelelően.

Az Apple Watch Series 4 okosórával rendelkező felhasználók számára lényeges információ, hogy ettől kezdve támogatott az EKG funkció az iOS operációs rendszer szintjén. Ezt a gyártó csak a watchOS 5.1.2-vel fogja élesíteni a legutóbbi információink szerint, szóval itt előre dolgozott. (Apróság, de az okosóra ikonja is átalakult, az új modellhez lett igazítva.) És ezen felül az iOS 12.1.1 még a HomePodhoz is kapott némi újítást, egyrészt van már Kínában és Hongkongban is támogatás, másrészt a csoportos FaceTime-hívások közben világítani fognak a LED-ek a hangszóró tetején.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap