Jelentősen kisebb és gyorsabb lett a Facebook Messenger

A Facebook célja az, hogy újra a beszélgetéseket, emberi kapcsolatokat helyezze a középpontba.

Jelentősen kisebb és gyorsabb lett a Facebook Messenger

A világ egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő üzenetküldője a Messenger, azonban az elmúlt években már annyira sokrétű lett, hogy egyszerűen kinőtte a szerényebb mobilokat. Az olcsóbb/öregebb eszközökön kényelmetlenül mozgott, és olyan funkciókat tolt a felhasználók elé, amik nem túl relevánsak a csevegések szempontjából.

Most a Project LightSpeed keretében írta új a vállalat az alapoktól az applikációt, és talán jobb lesz, mint valaha. Ami biztosan kijelenthető, hogy a Messenger régen volt olyan kicsi, mint amekkorára most lefogyott. A Facebook kiemelte a fejlesztés kapcsán, hogy negyedakkora helyet foglal, mint az előző verziója a Project LightSpeed előtt. És a vállalat azt is elmondta, hogy ez minek köszönhető.

Az alkalmazás egy teljesen új központi kódbázissal született meg, ami brutálisan le lett faragva a különböző irrelevánsnak ítélt funkciók elhagyásával és az optimalizálásokkal. Korábban 1,7 millió sorból állt a mag kódja, most azonban ez már csak 360 ezer soros. Ennek köszönhetően pedig gyorsabb is az egész. Feleannyi idő alatt képes elindulni az új Facebook Messenger, és a használata közben lényegesen reszponzívabban működhet.

Galéria megnyitása

A felhasználók számára az tűnhet majd fel először a megújult alkalmazásnál, hogy a kezdőképernyőn már csak a beszélgetések lesznek a középpontban. Alul pedig nincsenek már sorban különböző, a beszélgetéshez szorosan nem kapcsolódó lapok, a Chat mellett csak egy People fül látható, semmi több. És a People fül van még kettő részre felosztva, az egyiken a kontaktok sorakoznak, a másikon pedig a Stories megosztásokat lehet végignézni az ismerősöktől.

Nincs már Discover szekció rengeteg tartalommal megtömve, ami talán leginkább a vállalatoknak fog fájni, hiszen innen elérhettek adott esetben felhasználókat. Azoknak a cégeknek a fiókjait, akik például chatbotokat üzemeltetnek, már csak keresés útján lehet elérni a Messengerből. És a Facebook most arról beszélt, hogy ez így van rendjén, mert a Messengernek arról kell szólnia, hogy összekösse az embereket.

Galéria megnyitása

A Facebook ezúttal mindent megtett azért, hogy a felhasználóknak fontos dolgokat hagyja csak meg, minden más érdektelen dolgot száműzzön. Elvileg lesznek a Messengerben remek extra funkciók, újítások, de ezekről egyelőre nem sokat lehet tudni. Fokozatosan felold majd hasznos képességeket a vállalat a jelenlegi tervei szerint.

Néhányan úgy gondolják, hogy a Facebook a mostani lépéssel már arra is felkészült, hogy a csevegőket összedrótozza. Korábban ugyanis arról lehetett hallani, hogy az Instagram, a Facebook és a WhatsApp átjárható lesz a beszélgetések szempontjából.

Az újraírt Messenger első körben az iOS esetében bukkant fel, és egyelőre nem lehet azt tudni, hogy az Android operációs rendszerre mikor lesz elérhető. Reményeink szerint ott is hasonló előrelépésekre számíthatnak majd a felhasználók.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap