Jelentősen felpörgetné a hajtogatható kijelzők gyártását a Samsung

A vállalat tervei szerint 2020 végére áttörés jöhet ezen a területen.

Jelentősen felpörgetné a hajtogatható kijelzők gyártását a Samsung

A hajtogatható okostelefonok kínálata ma még nagyon szűkös, szó szerint meg tudjuk számolni egy kezünkön az elérhető eszközöket, viszont ez a következő időszakban szép lassan megváltozik majd. Egyre több gyártó rukkolhat elő ilyen termékkel, és az is biztos, hogy a Samsung már azon dolgozik, hogy bővítse a kínálatát.

A Samsung mellett most csak a Huawei nyújt kettő hajtogatható mobilt, de mivel a Mate X és a Mate Xs nagyon közeli rokonok, igazából a Samsung az egyedüli, aki kettő valóban különböző terméket vonultat fel az érdeklődőknek. Ezt az előnyt pedig nem hátra dőlve szeretné élvezni a cég, hanem a jelek szerint addig üti a vasat, amíg meleg, és már azon dolgozik, hogy mi legyen a következő modell hajtogatható alapon, és legyen kellő kapacitása az igények kiszolgálására.

Ahhoz, hogy képes legyen előre lépdelni a Samsung ezen a fronton, a mostani kapacitását meg kell növelnie. Ezzel a mérnökök már egy ideje tisztában vannak, és most is azon dolgoznak, hogy a jelenlegi kihozatalt a többszörösére emeljék. Jelenleg a friss információk szerint 260 ezer ilyen panelt tud a Samsung előállítani különböző formátumban, de ha minden jól megy, akkor 2020 végére már az 1 milliós példányszámot is elérheti a gyártási volumen.

Galéria megnyitása

A hírről az ET News Korea számolt be iparági jelenségekre hivatkozva. Azt nem lehet még tudni, hogy a Samsung milyen mobilokban fogja felhasználni a kijelzőket. Most a Galaxy Fold és a Galaxy Z Flip adott, de már biztosan készülnek a következő megoldások. Valószínűleg kap majd utódot a Galaxy Fold, és olyan híreket is lehet hallani, hogy a Samsung már egy feltekeredő képernyős eszközt is mutatott a legközelebbi partnerek számára. Valamint arról is volt szó, hogy egy a Huawei Mate X-hez hasonló megoldással is előrukkolhat a vállalat.

A Samsung Display állítólag más vállalatoknak is értékesítheti majd a flexibilis paneljeit, miután úgy látja, hogy egyre nagyobb az igény erre. A dél-koreaiak arra készülnek, hogy a megjelenítők gyártását kiterjesztik Vietnamban, ahol az utóbbi időben egyre nagyobb mértéket öltött a külföldi gyártók jelenléte. Maga a Samsung is gyárt már Vietnamban, szóval megfelelő környezetben tudná növelni a kapacitását.

A Samsung számára egyébként némi nehézséget okoz a Galaxy Z Flip esetében, hogy éppen abban a gyárban kellett az új koronavírus miatt elrendelni átmeneti leállást, ahol ez a készülék készül. És mivel egy nagyon komplex szerkezetről van szó, ennek az előállítását nem lehet csakúgy áthelyezni másik üzembe.

Galéria megnyitása

Kíváncsian várjuk, hogy 2020 végére milyen lesz majd a hajtogatható megjelenítővel szerelt mobilok kínálata. Minden bizonnyal akadnak majd olyan konfigurációk is, amiket eddig még nem láttunk, és remélhetőleg jönnek majd megfizethetőbb konstrukciók is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap