Jelentősen átalakul a Google Fitnesz

A Google több ponton is szakít a korábbi gyakorlattal, megújul a grafikus felület és az aktivitás figyelemmel kísérése is.

Jelentősen átalakul a Google Fitnesz

A Fitnesz alkalmazás az első beszámolók szerint nagyobb változáson esett át most, mint az elmúlt években bármikor a 2014-es megjelenése óta. A program ráncfelvarrásakor a vállalat összedolgozott az AHA (American Heart Association) és a WHO (World Health Organization) szakembereivel annak érdekében, hogy hatékonyabban tudjon segíteni az embereknek az egészségük megőrzésében.

Galéria megnyitása

Az első és legfontosabb változás, hogy az átalakítást követően már nem a lépéseket fogja elsődlegesen számolni a program, nem ehhez fog kapcsolódni a meghatározott napi cél. A vállalat szerint nem ideális az, hogy csak lépésekkel lehet elérni a napi mozgáscélt, mivel sokféle edzésforma van, ami jót tesz az egészségnek, de a lépésszámlással nem lehet megfelelően mérni. Ettől kezdve testmozgással eltöltött percekben lesz megadható a napi cél, legalábbis részben, mert már kettő mérőszámot kell figyelemmel kísérni. Bevezetésre kerül egy új érték, a „Heart Points”, ami már abból fog összejönni, hogy milyen típusú mozgásokat végez az ember, mennyire intenzíven edz, és így tovább – ha van pulzusmérő, akkor annak az adataival is kalkulál. A Heart Points tehát összetettebb formula alapján lesz meghatározva, de éppen ezért valósabb képet festhet arról, hogy a felhasználó mennyire fitt, mint a lépésszám vagy akár a mozgással töltött idő alapján. Az új napi célokat a Google az AHA és a WHO ajánlásainak mentén hozta létre.

Az új grafikus felhasználói felület az eddigitől eltérően sötétkék és zöld színű lett. Amíg nem teljesíti a napi céljait a szerkezet tulajdonosa, addig a folyamatjelzők gyűrű alakban mennek körbe a profilképe körül, ha viszont elérte a szükséges aktivitási időt vagy Heart Points mutatót, akkor nyolc, illetve négyszögre vált a „mutató”. Az alapértelmezett célok 75 percben és 10 Heart Pointsban lettek meghatározva, de ezeket tetszés szerint fentebb lehet tolni. Mindenképpen el kell azt mondani a friss applikáció kapcsán, hogy a megtett táv, a lépésszám és az elégetett kalória továbbra is része az információs adatbázisnak, a jövőben is jegyzi ezeket a dolgokat a Google Fitnesz, csak már kevésbé lesznek hangsúlyosak, mint korábban. Nincs már kiemelt jelentősége a lépésszámnak ettől kezdve.

Galéria megnyitása

Végül arra is ki kell térni, hogy a Google programozói a Wear OS-en futó applikáció grafikus felületét is megváltoztatták, hozzáigazították az új alkalmazás dizájnjához. A folyamatban levő mozgásokat ugyanúgy ábrázolja majd az okosóra, mint a mobilos Google Fitnesz applikáció, csak ebben az esetben már az aktuális teljesítményadatok szerepelnek a középpontban jól olvashatóan. A módosításoktól azt reméli a Google, hogy a szolgáltatásra már nemcsak egy adatközpontként tekintenek majd az emberek, hanem motiváltabbá válnak ennek köszönhetően, és jobban fognak hajtani a friss célok eléréséért.

A megújult Google Fitnesz és a Wear OS felület egyébként egy újabb jele lehet annak, hogy a Google jó eséllyel saját karórát mutathat be az idei évben. A vállalat okosórája a vélekedések szerint a Pixel termékcsalád tagjaként léphet majd a színre, és egy teljesen friss hardveres alap kerülhet bele a Qualcomm révén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap