Jelentős változással kell számolni az androidos eszközökön

Az európai felhasználók érdekes módosításra lehetnek figyelmesek a következő hetekben.

Jelentős változással kell számolni az androidos eszközökön

A Google a várakozásoknak megfelelően elindítja a saját böngésző- és keresőmotor-választó szolgáltatását, amivel a vállalat az Európai Bizottság korábbi döntésének szeretne megfelelni. A vállalat az EU illetékesei szerint visszaélt a piaci pozíciójával, és ezért néhány fontos módosítást kell bevezetnie.

A keresőmotor és a böngésző kiválasztására szolgáló felület nagyon egyszerűen fog működni, a következő nagy frissítését követően a Google Play Áruház mutatja majd a telepített böngészőket és keresőket, valamint fel fog kínálni néhány alternatív megoldást is. Az újdonságok senkinek a figyelmét nem kerülhetik majd el, mert ezek azonnal be fognak majd jönni mindenkinél a Play Áruház indítását követően. A módosítást elhozó frissítés terjedése néhány hetet igénybe vehet, de már elindult. A Google jelen állás szerint összesen öt applikációt fog felkínálni a böngészők és a keresők körében is, és ebből egy-egy a saját megoldása lesz, amit eddig mindig alapértelmezettként használt.

Galéria megnyitása

Az Android esetében az embereknek óriási a mozgásterük az alternatív szolgáltatások és applikációk körében, így a Google nem is lenne képes minden választható megoldást felkínálni. Éppen ezért a szakemberek úgy kivitelezték a böngészőnek és a keresőmotornak a választóját, hogy az adott régióban az aktuálisan legnépszerűbb öt alkalmazást emeli ki az adott kategóriákon belül, ezeket pedig véletlenszerű sorrendben fogja mutatni. A keresőóriás senkit sem szeretne jogosulatlan előnyben részesíteni – természetesen a Google Keresőt és a Google Chrome böngészőt sem. A vállalat által mintaként publikált képeken sem érdemes figyelembe venni, hogy mik és milyen sorrendben vannak felkínálva, mert ezek dinamikusan fognak változni, csak azért mutatja a példákat a cég, hogy megmutassa a felületet. Ha egy új appot telepít a kiemeltek közül az ember, akkor ezt követően a vállalat olyan instrukciókat is mutatni fog, amiket követve beállítható az alternatív program.

Egy másik fontos módosítás is történt, ez pedig már a telepített Google Chrome böngésző elindítását követően fog megjelenni. A Google a képernyő alján egy kiemelt lebegő elemen rá fog világítani arra, hogy a felhasználók lecserélhetik a keresőmotort bármire az alapértelmezett Google Keresőről. Erről a felületről egyetlen érintéssel lehet majd átlépni az applikáció beállításaiban arra a területre, ahol a keresőmotor variálható igény szerint.

Galéria megnyitása

A Google egyelőre csak Európában fogja bevezetni az kereső- és böngészőválasztókat, de nem kizárt, hogy idővel ezek más területeken is megjelenhetnek. Fontos zárásul még egyszer kiemelni, hogy ez mindenkit érint az öreg kontinensen, szóval nemcsak az új készülékek első beüzemelésekor lehet majd ezzel találkozni, hanem a következő hetekben mindenki belefut majd, aki frissíti és használja a Play Áruházat (valamint a meglévő Chrome böngészőjét). Azt egyelőre nehéz megjósolni, hogy ez a Google dominanciáját mennyire fogja megváltoztatni, de elképzelhető, hogy nem kell hosszabb távon sem azzal számolnia a cégnek, hogy jelentősen esne a saját termékeinek a népszerűsége.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap