Játékoptimalizálás egy kattintással, már AMD-módra is

Az AMD a Raptr fejlesztőivel állt össze, és készítettek egy Raptr alapú szoftvert, ami segít a játékok optimális beállításában is.

Játékoptimalizálás egy kattintással, már AMD-módra is

Az AMD nemrégiben együttműködésbe lépett a játékos közösségi hálózatot és klán-alapú szolgáltatásokat biztosító Raptr-rel annak érdekében, hogy olyan alkalmazás születhessen AMD-s oldalon is, mint amilyet az Nvidia a GeForce Experience formájában hónapok óta kínál. A szolgáltatás lényege, hogy a szoftver segítségével az adott PC-re telepített játékok a konfiguráció komponenseinek figyelembe vételével egy kattintással beállíthatóak úgy, hogy optimálisan fussanak az adott gépen. Erre a szolgáltatásra a korábbi információk szerint nagy szükség van, hiszen a játékosok többsége nem szentel elég időt és figyelmet a finomhangolásra - esetenként azért, mert nem tudnak a beállítási lehetőségekről, másrészt azért, mert nem is értenek hozzájuk, így nem tudják, melyik beállítással mit kéne tenni a siker érdekében.

Az Nvidia a szolgáltatás mögé komoly infrastruktúrát épített, az AMD azonban más úton indul el: a cég az optimális beállítások megállapításához nem szuperszámítógép-fürtöt használ, hanem a Raptr 16 milliós felhasználói bázisát hívja segítségül. A Raptr szoftver névtelen módon begyűjti és elküldi a Raptr-nak az egyes felhasználók által alkalmazott beállításokat, valamint az adott konfiguráció adatait. A hatalmas adathalmazból némi szűrés után kiválasztásra kerülnek azok a beállítások, amelyek az adott hardverkonfigurációhoz a lehető legjobban passzolnak. Az így felépített adatbázis segítségével a szoftver egyetlen kattintással optimalizálni tudja a játékbeállításokat, csak úgy, mint a GeForce Experience, sőt, három különböző profilt is felkínál, amelyekkel választásunktól függően a legjobb képminőség, a legjobb teljesítmény vagy a lehető legkiegyensúlyozottabb teljesítmény elérésére van mód. Az opciók között egy csúszka segítségével lehet váltani, ahogy az a fenti képen is látható. Az alkalmazás a Twitch segítségével élő videó streamet is biztosíthat az adott játékmenetről, sőt, screenshotok is készíthetőek vele, amelyek aztán megoszthatóak a Raptr, a Facebook vagy a Twitter hálózatán keresztül, méghozzá úgy, hogy ehhez az adott játékból sem kell kilépni - áll a hivatalos weboldalon.

Az AMD Gaming Evolved by Raptr szoftver béta kiadása már letölthető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward