Izgalmas fejlesztések futnak a Huawei-nél

Richard Yu érdekes dolgokat mondott a cég terveivel, jövőképével kapcsolatban.

Izgalmas fejlesztések futnak a Huawei-nél

A Huawei a harmadik legnagyobb szereplője a mobilpiacnak, és igazából csak egy hajszál választotta el az utóbbi időben az Apple-től és a második helytől. A vállalat már évekkel ezelőtt kijelentette, hogy piacvezető szeretne lenni, de tisztában van azzal, hogy ez nem lesz egyszerű feladat, mindenre fel kell készülnie, és innovatív fejlesztésekkel kell előállnia azért, hogy a terveit elérje. A napokban Richard Yu, a vállalat első embere a Die Welt lappal készített interjújában sok érdekességről beszélt.

A német napilap riportere a beszélgetést azzal indította, hogy mit gondol Yu a vállalatot ért vádakról, és a szakember kijelentette, hogy a Huawei teljes mértékig megbízható, nem él vissza az információkkal. Az interjú hamar eljutott oda, hogy a kínai gyártó több területen is függ amerikai fejlesztésektől, ami például azért érdekes, mert korábban a ZTE-t átmenetileg minden amerikai terméktől eltiltotta az Egyesült Államok. Ezen a ponton elárulta a szakember, hogy a Huawei számol azzal, hogy valamilyen oknál fogva az Android vagy a Windows nem lenne elérhető a számára, és állítólag van kidolgozott B-terv a fiókjában. Hogy ez pontosan mi, azt nem lehet tudni, talán a színfalak mögött egyedi rendszer megalkotásán is munkálkodik a cég; de elmondta a vezető, hogy elsősorban továbbra is a Microsofttal és a Google-lel való együttműködésre szeretnének építeni.

Galéria megnyitása
Richard Yu

Az interjúból kiderült, hogy a Huawei szerint a következő években nagyon komoly figyelem hárul majd az összehajtható okostelefonokra, azok fejlesztésére. A vállalat kiemelten fontosnak tartja ezt a technológiát, és úgy véli, hogy aki jobb termékekkel fog előrukkolni ezen a területen, az jelentős sikerek elé nézhet. És bár most még drágák ezek a megoldások, kizárólag a prémium szegmensben érhetőek el, ez meg fog változni. Richard Yu kilátásba helyeztet, hogy a következő években gyorsan fog az ilyen termékeknek az ára csökkenni. Belátható időn belül érkezhetnek az 1000 euró alatti összehajtható szerkezetek, sőt mi több, néhány éven belül az sem kizárt, hogy 500 eurónál olcsóbban is lehet majd ilyennel találkozni. A szakember leszögezte, hogy a technológia annak függvényében fog egyre szélesebb közönség számára elérhetővé válni, ahogy a termelés, az igény növekedik. De egyébként a Huawei első embere úgy látja, hogy a kamerák, az akkumulátorok és a mobilokba ágyazott mesterséges intelligenciás megoldások fejlesztése is kulcsfontosságú, ezekre is nagy figyelem hárul.

Galéria megnyitása
Huawei Mate X - az eddigi legígéretesebb összehajtható okostelefon

Yu elárulta azt is, hogy folyik kiterjesztett valóságot használó szemüveg fejlesztése a Huawei-nél, és ez több dolog miatt is népszerűvé válhat a jövőben. Az emberek nem pusztán az AR miatt fognak ilyen eszközhöz nyúlni a szakember szerint, hanem azért is, mert ez virtuálisan nagy megjelenítési felülettel tud szolgálni, nagyobbal, mint akár egy széthajtogatott okostelefon. Egy AR szemüveggel akkora felületre lehet információkat megjeleníteni, mintha egy 100-200 colos kijelzőt nézne az ember, mondta el Richard Yu a beszélgetés során. És azt is elhintette, hogy a Huawei-nek nem kell már öt év ahhoz, hogy elkészüljön egy ilyen termékkel.

Végül az is elhangzott még az interjúban, hogy eddig minden mobiltechnológiai lépcsőnél voltak olyan gyártók, akik különösen jól jártak, mert jól használták ki a friss lehetőségeket, így domináns szerepet töltöttek be, és az 5G esetében a Huawei szeretné ezt elérni. A vállalat szeretne kiemelkedő minőségű, gazdag funkcionalitású 5G-s mobilokat készíteni, amivel übereli például a Samsungot. És erre szükségük is lenne, ha valóban piacvezető akar lenni 2021-2022-re, márpedig korábban ezt hangoztatta.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward