Shop menü

ITTHON IS DRÁGUL A NETFLIX, AHOGY ERRE SZÁMÍTANI LEHETETT (FRISSÍTVE)

A Netflix rekord magasságokba ért a tőzsdén, ami részben annak is betudható, hogy a vállalat tovább emeli az előfizetési díjakat, ebből pedig már Magyarország sem marad ki.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Itthon is drágul a Netflix, ahogy erre számítani lehetett (frissítve)

A streaming szolgáltatástok folyamatosan egyre nagyobb összegeket kóstálnak, és ezek általában eltérő havi díjakkal futnak globálisan. A Netflix és a riválisai a magyar nézőket kedvezőbb árak mellett szolgálják ki, mint például az Egyesült Államokban élőket. Az árak emelkedése azonban elkerülhetetlen itthon is.

A Netflix nagyon hosszú ideje volt változatlan áron érhető el Magyarországon, de ennek hamarosan vége, jön a drágulás, ám szerencsére ez egészen szolid mértékű lesz. Így sem lehet okunk panaszra, ha azt vesszük, hogy 2021 októberében írtunk legutóbb arról, hogy itthon növekedik a szolgáltatás ára. Azóta volt egy brutális infláció, a forint értéke pedig úgy mozgott, mintha hullámvasúton járna, de a Netflix ára kitartott. Persze semmi nem tart örökké, már hosszú ideje számítani lehetett arra, hogy a szolgáltatás havi díját fentebb fogják tolni, az is örömteli, hogy ezzel ilyen sokáig kivártak.

Szeptember 19-től drágul a szolgáltatás, az eddigi 3490 forintos áron igénybe vehető Standard csomagért cserébe már 3990 forintot kell majd kifizetni.

Jó hír, hogy igazából jelen állás szerint már változás nem lesz, vagyis a magyar nézők számára elérhető három opcióból kettő továbbra is az eddig összegért cserébe lesz élvezhető. Az Alap előfizetésnél 2490 forintos összeget kell havonta leszurkolnia a közönségnek, a Prémium pedig változatlanul 4490 forintot kóstál majd. Ez a drágulás valószínűleg abba az irányba tereli majd az embereket, hogy a Prémium opcióra váltsanak.

Galéria megnyitása

A Netflix Standard két eszközön használható párhuzamosan, nincsenek benne reklámok és Full HD felbontás mellett lehet élvezni a videófolyamokat. Ez már lehetőséget nyújt arra is, hogy vendégfelhasználót adjon hozzá a csomaghoz az ember, ha egy barátjával megosztaná a csomagját. Ezzel szemben a Prémium esetén 500 forinttal magasabb összegért cserébe már négy eszközt lehet bevonni az előfizetésbe, két vendéget lehet felvenni, elérhető a 4K Ultra felbontás HDR-rel együtt, letölteni pedig akár 6 készülékre is lehet. Ezek mellett pedig még jobb hangzást is kapnak az emberek.

Itthon egyelőre még nincs hirdetésekkel igénybe vehető Netflix díjcsomag, jelen állás szerint marad az Alap, a Standart és a Prémium opció. A cég terveire nincs rálátásunk, de szinte biztosra vehető, hogy a háttérben már dolgozhat a hirdetéses opció hazai megvalósításán. 2019-ben jött a Netflix Magyarországra, és az Alap díjcsomag azóta még sosem drágult, miközben már emeltek a minőségén. Az eredeti 480p felbontásból 720p lett, miközben az ára végig 2490 forint maradt, ami mindenképpen örömteli.

Más országokban is drágulni fog az elkövetkezendő időszakban a Netflix, a vállalat folyamatosan tornássza felfelé az árait. A befektetők látják ezt, és a cég negyedéves beszámolója is jól sikerült, ennek köszönhetően a Netflix a napokban új csúcsra ért fel. Megdöntötte minden csúcsát. A napi kereskedés során volt, mikor 711 dolláros összegért mentek az értékpapírjai, és 699 dolláron tudott zárni. Az eddigi rekordok 2021-ben születtek, annak idején 692 dolláros zárást tudott produkálni, és 701 dolláros összeget ért el az árfolyama nap közben.

Galéria megnyitása

Az augusztus eleji vérengzést követően a tőzsdén általánosan is jó hangulat lett úrrá, nemcsak a Netflix kezdett emelkedésbe. De a streaming szolgáltató különösen jó helyzetben van. Júliusban még úgy zuhant, hogy az sokakat megrémíthetett, 13 százalékos mínuszba szaladt, de azóta már túl van egy több mint 16 százalékos emelkedésen. Nagyon hullámzó módon nőtt az értéke eddig is, de mindig egyre magasabb csúcsokat ér el, így a kitartó befektetőket ez valószínűleg nem zavarja.

Frissítés:

A hír megjelenését követően kiderült, hogy a Netffix minden díjcsomag árát megemeli. Így a 3990 forintra dráguló Standard csomag mellett az Alap opcióért a jövőben már 2890 forintot kell fizetni, a Premium pedig végül 5090 forintba fog kerülni. A változásokról a vállalat fokozatosan értesíti az előfizetőket.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére