Itt az iOS 13 negyedik bétája

Az Apple sokat dolgozott a megbízhatóságon, és néhány látható változás is történt.

Itt az iOS 13 negyedik bétája

Az elmúlt hetekben fürgén követték egymást az iOS 12.4 bétái, de eközben az Apple szakemberei már főleg az iOS 13 fejlesztésére koncentrálnak a háttérben. Ennek eredményeként most megjelent az iOS 13 béta 4, ami több ponton hordoz változást, és sok kisebb-nagyobb hibajavítást is történt benne.

Galéria megnyitása

Ettől kezdve már könnyebben lehet rendezgetni az alkalmazásokat a főképernyőn, mivel az egyszerűen hozzáférhető Quick Actions szekcióban felbukkant egy új opció, ami a „Rearrange Apps” névre hallgat. Ezt kihasználva azonnal átrendezhető az appok kiosztása. A hosszú érintéssel elérhető menü ráadásul valamelyest át is lett rajzolva az iOS és az iPadOS esetén egyaránt, itt már kisebb a menü mérete, így kevésbé érződik tolakodónak. A 3D Touch is kapott fejlesztéseket, és már eleve más néven fut ez a menüpont, most már 3D & Haptic Touch a beállításokban a neve. Itt nemcsak az érzékenységet lehet egy csúszka segítségével állítani, hanem azt is, hogy milyen hosszú legyen az érintésre a reagálás. Az újításnál lassú vagy gyors opciók közül lehet majd választani. Ezáltal gördülékenyebbé tehető a rendszer használata.

Galéria megnyitása

A Share Sheet, tehát a megosztásra szolgáló lap is módosult valamelyest, ez már egy minimális mértékben áttetsző lett, és másabbak a rajta megjelenő színek is, hogy jobban lehessen látni. Az újra tervezésből a hangüzenet küldési lehetőség sem maradt ki, a Messages alkalmazáson belül a hangüzenetek felvételére használatos ikon lett átalakítva, a működését illető változás azonban nem történt, szóval ezt ugyanúgy kell majd használni, mint korábban. A Today View részen pedig a widgetek kezelésénél már nem egy körkörös gomb tűnik majd fel, hanem egy pirula alakú kezelőszervre kell számítani.

Galéria megnyitása

A Photos alkalmazás több módosításon is átesett. Megjelent itt egy olyan új címke, ami felhívja majd az embereknek a figyelmét arra, hogy az érintett lapok mennyi hasonló fényképet (esetleg videót) rejtenek. És megváltozott az animáció, ami akkor látható, amikor egy felvételt megoszt valakivel az eszköz tulajdonosa. Fontos, hogy az iOS 13 már felszámolja azt a hibát, ami eddig engedte a hozzáférést azonosítatlan személyeknek is a jelszavakhoz a beállításokon belül. És a Memojit ért csiszolások révén pedig a digitális karakterekre már különböző kiegészítőket is lehet adni, például AirPod tehető a fülbe.

Az iOS 13 még néhány bétán biztosan át fog esni a megjelenésig, ami az eddigi trendekből kiindulva szeptemberre esedékes. Az új operációs rendszer az idei iPhone generációval együtt indulhat majd hódító útjára.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap