Shop menü

ITT AZ ANDROID ÚJ LOGÓJA, MODERN KÜLSŐVEL, ANIMÁCIÓKKAL, AKÁR POÉNOS KÖNTÖSBEN

A Google szerint az új márkajelzés jobban mutatja majd, hogy milyen az Android közössége, és jövőbe mutató modern megjelenéssel bír.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Itt az Android új logója, modern külsővel, animációkkal, akár poénos köntösben

Az Android folyamatosan fejlődik és növekedik, a Google pedig éppen ezért úgy döntött, hogy itt az ideje egy új márkajelzést bevezetni, ami kifelé is mutatja, hogy milyen sokszínű és vidám közösség alakult ki mögötte. Jelentős átalakulásról van szó, az eddig lapított és leegyszerűsített logók és feliratok teljesen cserélődnek.

Eddig az Android logo maximálisan szolid volt, a zöld színével és az egyszerű lapított grafikájával. Nos, ennek itt vége. Az új Android figura már teljesen térbeli, 3 dimenziós lett, pörög-forog minden irányba, ha arról van szó, a 3D bugdroid robot pedig az eddigieknél lényegesen gömbölydedebb testet kapott, lényegében teljesen megváltozott, nem hasonlít arra, ahogyan eddig az Android figura kinézett.

Lehet matt, lehet fényes, lehet festett, lehet tükrös, de akár még szőrös is, plusz díszíthetik kiegészítők.

Az új Android logó esetében csak a forma a kötött, a megjelenés nem, ez pedig egy komoly üzenet a Google részéről. A vállalat ezzel igyekszik azt kiemelni, hogy bárki tagja lehet az Android közösségnek, ami rendkívül változatos és befogadó. A kis Android fej szemei is térbeli megjelenést kapotak, és mozgolódnak is. Mintha egy élőlény lenne, úgy tud pislogni, miközben a lehető legváltozatosabb megjelenéseket öltheti magára.

Galéria megnyitása

Az Androidos a Google mostanáig kisbetűvel írta sok esetben, ez volt a stilizálása, de ez is változik a továbbiakban. Ezentúl a keresőóriás már nagy betűvel fogja írni az Android márkát mindenhol. Ezzel nagyobb súlyt kíván adni az operációs rendszernek, ami mostanra több mint 3 milliár eszközön érhető el. Emellett pedig azt is többször fogja a cég kiemelni, hogy a saját fejlesztéséről van szó, ami azt jelenti, hogy a Google Android így kéz a kézben fog járni. Szóval sok helyen az „android” feliratból már „Google Android” lesz a jövőben.

Galéria megnyitása
A 3D bugdroid is átalakul, minden végtagja mozoghat szinte bármilyen módon, képes a testét megpörgetni a tengelye körül, és így tovább. A tervezők célja ebben az esetben az volt, hogy az Android nagy dinamizmusát teljes mértékben vissza tudja tükrözni a mindenki által ismert robot. A jövőben valószínűleg minden eddiginél több alkalommal fog előbukkanni az áttervezett figura.

Galéria megnyitása

Külön elmondta a Google, hogy ügyeltek arra is, hogy az arcának minél nagyobb mélységet adjanak, ezért emelkednek ki a szemei a logóban, valamint a bugdroid figurán is. Karakteresre akarták tervezni a kis robotot, és ez sikerült is nekik. A következő években valószínűleg ezen a fronton nem lesz újabb változás. „Úgy gondoljuk, hogy a márkarendszerünknek és annak, ahogyan a világ felé Androidként megjelenünk, tükröznie kell az Android alapvető eszméjét, azaz a nyitottságot, az iterativitást és az inkluzivitást. Ezért osztjuk meg vizuális arculatunk megújult változatát, amely jobban reprezentálja az Android közösséget – és ráadásul nagyon szórakoztató is.” – olvasható a cég közleményében.

A Google hamarosan elindítja az Android 14 operációs rendszert, ami már magában foglalja az új márkajelzést és friss feliratokat. Ezen felül pedig október 4-én érkezni fognak a Google Pixel termékcsalád következő tagjai.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére