Shop menü

ITT A YOUTUBE HANDLE, AMI ÁTALAKÍTJA A FELHASZNÁLÓKRA HIVATKOZÁS RENDSZERÉT

Közösség kovácsoló újítással állt elő a YouTube, melyben igazából sok újdonság a felhasználóknak már nem lesz. Régóta vártuk ezt a fejlesztést.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Itt a YouTube handle, ami átalakítja a felhasználókra hivatkozás rendszerét

A YouTube-ot a fejlesztők már hosszú ideje úgy kezelik, mint egy közösségi platformot, ami jó irányba vitte előre a szolgáltatás fejlődését. Viszont egy nagy hiányosság eddig volt, nem igazán lehetett egyszerűen megjelölni felhasználókat például a hozzászólásokban, és sok csatornának egyedi hivatkozása sem volt. Ezeket a hiányosságokat fogja a YouTube handle felszámolni.

Az egyszerűen csak handle néven bevezetett fejlesztés esetében a felhasználók teljesen egyedi azonosítókat kapnak majd a nevük mellé. Hiszen a név az lehet ugyanaz, miért is ne lehetne két felhasználónak ugyanaz a neve. A handle egyedi azonosító viszont garantáltan különbözni fog. Korábban a YouTube csak véletlenszerűen generált karakterláncokat használt a regisztráltak beazonosítására, de ennek a továbbiakban vége.

Galéria megnyitása

Már értelmes és megjegyezhető ID-t fog kapni mindenki, válogatás nélkül. A YouTube mindenkinek választ majd egy szabad azonosítót, mikor az adott személynek elérhetővé válik a funkció, és meg kell adnia a saját handle „nevét”. Ez egy, a névből generált azonosító lesz alapesetben, de el lehet majd ettől térni. Lényegében azt adhat meg azonosítónak az ember, amit csak szeretne, az egyetlen igazán fontos feltétel, hogy még nem használt egyedi nevet kell megadni, egyéb esetben a rendszer nem fogja elfogadni a módosítást.

Galéria megnyitása

Célszerű minél rövidebb handle kiválasztása, mivel a többieknek ezt kell majd beírni, ha hivatkozni akarnak egy személyre vagy csatornára. De igazából a YouTube megadja a lehetőséget akár 30 karakter hosszúságú azonosító begépelésére is. Létrehozott a videós platform egy iránymutatást arra, hogy milyen szöveg lehet, vannak tiltott szavak is, de ez csak azért szükséges, hogy például a nagyon obszcén nevek elkerülhetőek legyenek.

Galéria megnyitása

Volt már arra lehetőség, hogy a felhasználók egyedi hivatkozásokat állítsanak be, ez a része nem új a történetnek, de innentől mindenkinek lesz egy viszonylag könnyen kezelhető azonosítója. Ez pedig leginkább akkor fog értelmet nyerni, amikor meg akarják az embert vagy csatornát jelölni például a kommentszekcióban.

Azoknak, akiknek már korábban be lett állítva bármilyen egyedi YouTube azonosító, a handle automatikusan arra fog beállni. Nekik nem lesz dolguk, amikor elérhetővé válik számukra a funkció. Persze amennyiben szeretnék megváltoztatni valamilyen egyéb azonosítóra a korábbit, annak sem lesz akadálya. Eddig nem volt különösebben nagy jelentősége az egyedi azonosítónak, innentől viszont a YouTube várakozásai szerint már rendszeresen használatban lesznek majd ezek. Szóval, aki sok éve beállított valamit különösebb figyelmet nem szentelve ennek, talán most érdemes lesz másik nevet választani, ami például könnyebben megjegyezhető, beírható.

Galéria megnyitása

A YouTube egyedi linkek használatát is leegyszerűsíti ez a fejlesztés. Eddig a youtube.com/c/iPonComputerhu linket kellett beírni, a továbbiakban viszont már elég lesz az @, szóval youtube.com/@iPonComputerhu lehet a hivatkozás. Innentől a handle azonosítók előtérbe lesznek tolva, a YouTube videók alatt is ki lesznek emelve és a Shorts felvételeknél is rögtön láthatóvá válnak.

Abban bízik a cég, hogy ezáltal erőteljesebb lesz a közösség, többet fognak az emberek beszélgetni a videók alatt, és szívesebben fogják használni a platformot annak köszönhetően, hogy könnyebben tudják egymást vagy éppen a csatorna üzemeltetőjét megszólítani.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére