Itt a várt Windows frissítés az AMD Bulldozer CPU-ihoz

Ma a Windows frissítések között egy érdekesség is lapult, ami a Bulldozer processzorok tulajdonosainak jöhet jól. Ez a gyorsjavítás – a Microsoft állítása szerint – javítja a Bulldozer architektúra köré épülő processzorok teljesítményét mind a Windows 7, mind pedig a Windows Server 2008 R2 operációs rendszerek esetében.

Itt a várt Windows frissítés az AMD Bulldozer CPU-ihoz

Ma a Windows frissítések között egy érdekesség is lapult, ami a Bulldozer processzorok tulajdonosainak jöhet jól. Ez a gyorsjavítás – a Microsoft állítása szerint – javítja a Bulldozer architektúra köré épülő processzorok teljesítményét mind Windows 7, mind pedig Windows Server 2008 R2 alatt.

Korábban, a Windows 7 ütemezőjének „felkészületlensége” miatt a rendszer nem volt képes kiaknázni mindazt a teljesítményt, amit a Bulldozer processzorok kínálnak, így ezek a rendszerek a velük elérhető teljesítménynek csak egy részét tudták felmutatni, legalábbis alacsonyabb többszálú terhelés alkalmával. Mivel a hotfix rendkívül friss, így még nem állnak rendelkezésre a vele kapcsolatos tesztek, azaz nem tudni, hogy pontosan mennyit dob majd a Bulldozer konfigurációk teljesítményén.

Az operációs ütemezője a CMT ismeretének hiánya miatt nem tudja az adott programszálakat megfelelően elosztani a modulok között, ami megakadályozza, hogy a processzor hatékonyan, optimális Turbo Core órajel alkalmazása mellett működhessen, ez pedig teljesítménycsökkenést okoz. Ilyesmire leginkább a kevesebb szálon futó alkalmazások esetében lehet példa, amikor a maximális Turbo Core órajel alkalmazására optimális ütemezés mellett egyébként lehetőség nyílhatna. Ha az összes, vagy közel az összes szál kihasznált, akkor a maximális Turbo Core órajel amúgy sem érhető el, így itt nincs nagy jelentősége az ütemező optimalizáltságának. Ebből kifolyólag előbbi, azaz a kevesebb szálon futó alkalmazásoknál tapasztalhatnak majd a Bulldozer tulajdonosok némi teljesítménynövekedést.

A friss hotfix innen tölthető le. Reméljük, tényleg tapasztalnak majd teljesítménynövekedést a Bulldozer alapú konfigurációk tulajdonosai.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward