Itt a Norton 360 új verziója

Itt a Norton 360 új verziója

Manapság, amikor az internetes adathalászat egyre nagyobb méreteket ölt, egy vírusirtó nélküli számítógép mindössze négy perc leforgása alatt megfertőződhet, miután csatlakoztunk a világhálóhoz. A számítógépet használók személyes információi és fájljai szintén veszélynek vannak kitéve. Mi több, háromból egy netező felnőtt veszít el visszaállíthatatlan információkat gépéről - állítják a Norton szakértői.

A Symantec elérhetővé tette új fejlesztését, a Norton 360 legújabb változatát, amely a legfrissebb biztonsági megoldások mellett távoli adatelérést biztosít az iPad-, iPhone- vagy Android-használóknak. A Norton 360 4.0 verziója továbbá százszázalékos biztonságot nyújt a webes támadások ellen, beleértve a közösségi oldalakon előforduló veszélyeket is.

Mivel becslések szerint 2013-ra a világszerte eladott mobiltelefonok számának közel felét az okos telefonok értékesítése adja majd, a Norton kifejlesztette alkalmazását az iPad, iPhone, valamint Android készülékekre is. Miután a felhasználó letöltötte az általa kedvelt alkalmazást, a Norton 360 vagy a Norton Online Backup segítségével az interneten elmentett adatait, képeit, zenéit, videóit közvetlenül a mobilkészülékéről érheti majd el. A Norton ezáltal több mint 11 millió felhasználónak biztosítja a közvetlen hozzáférést internetes adataikhoz bárhol, bármikor. A Norton 360 használói, akik interneten tárolják adataikat, ezentúl bármilyen személyes adataikhoz hozzáférhetnek a webböngészőn keresztül, de akár e-mailen küldhetnek egy elérési linket barátaiknak, családtagjaiknak.

"A felhasználók ma azt várják el, hogy közvetlenül hozzáférjenek adataikhoz, és megoszthassák fájljaikat, fényképeiket és zenéiket, amit az új mobilalkalmazásunk lehetővé tesz" - mondta Con Mallon, a Symantec fogyasztói termékekért felelős európai vezetője. A felhasználók ma már egyre több időt töltenek különböző társasági oldalakon, amelyek viszont az adathalászok elsődleges célpontjaivá váltak. A Norton 360 technológiája bizonyítottan hatékony a webes fenyegetések és támadások kivédésében - tette hozzá Mallon.

A felhasználók által egyik leginkább hasznosnak tartott alkalmazás, a PC Tuneup is új funkciókkal bővült a Norton 360-ban. A szoftver része a Smart Start-up Manager, amely a rendszerindítást lelassító, szükségtelen programok indítását kiiktatja vagy késlelteti. A Norton Community segítségével a felhasználók értékes adatokat nyerhetnek arra vonatkozóan, hogy mely alkalmazások a leginkább elterjedtek, valamint hogy érdemes-e ismeretlen programot telepíteni a számítógépre. A Passmark teszteredményei alapján a Smart Start-up Manager segítségével a bootolási idő Windows 7 operációs rendszerek esetén akár 41 százalékkal is javulhat. Egy átlagos felhasználó, aki mindennap egyszer kapcsolja be számítógépét, egy év alatt akár három órát is spórolhat ezáltal.

A termék legfeljebb három pc-re telepíthető. A Norton 360 alapváltozata két gigabájt védett internetes tárhelyet tartalmaz, amelyhez további tárhely vásárolható. A Norton 4.0 verziója támogatja a Microsoft Windows XP, Windows Vista és Windows 7 operációs rendszereket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward