Itt a Nokiák Android 9.0 frissítési ütemterve

Itt a Nokiák Android 9.0 frissítési ütemterve

A HMD Global az elsők között jelentette be az Android Pie frissítést az okostelefonjaira, és már tavaly nyáron tudni lehetett, hogy a vállalat az összes eddig megjelent mobiljára rászabja majd a friss operációs rendszert. Az viszont egészen mostanáig nem volt ismert, hogy a frissítések milyen ütemben jönnek majd az eszközökre.

Az Android 9.0 frissítések érkezésének a menetéről a vállalat egy letisztult infógrafikát osztott meg a nagyközönséggel. Juho Sarvikas tette ezt közzé, aki egyébként rendszeresen beszámol a Twitter-csatornáján minden frissítés érkezéséről. A HMD Global termékekért felelős vezetője örömmel közvetíti, hogy milyen jól haladnak a frissítések terjesztésével a komplett paletta esetében.

Legutóbb a vállalat kettő korábbi csúcsmodellje és a Nokia 5.1 Plus kapott Android Pie-t, a következő pedig a Nokia 5 és a Nokia 3.1 Plus lesz a sorban. Lassan eltelik a január, de ezek az okostelefonok a menetrend szerint még ebben a hónapban megkapják majd a friss operációs rendszert, szóval a felhasználók akár napokon belül összefuthatnak majd az Android 9.0-val. Ezeket fogja követni még az első negyedév során, szóval februárban és márciusban a Nokia 6, a Nokia 5.1, a Nokia 3.1, és a Nokia 2.1 is. A Nokia 3 és a Nokia 1 pedig a második negyedév elején, valószínűleg áprilisban frissülhet. A felsorolásból a Nokia 2.1 és a Nokia 1 helyzete annyiban érdekes, hogy ezek már az Android Oreo (Go edition) rendszert futtatják, és konkrétan a Nokia 2.1 lehet az első olyan okostelefon, ami ezen az alapon főverziós frissítésben részesül.

Galéria megnyitása

A fenti lista egyetlen modell sorsáról egyébként nem tesz említést, de valószínűleg ez csak véletlenül maradhatott le; a Nokia 2 az igazolatlan hiányzó. Minden bizonnyal a Nokia 2-re is lesz frissítés, csak ennek egészen egyedi a helyzete, ez a modell ugyanis eredetileg a teljes értékű Androiddal jelent meg, majd később már az Android Oreo (Go edition) rendszerre nyargalt át.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap