Ismét színre lép a Hyper-Threading

Az Intel Hyper-Threading technológiája 2005-ben kezdett feledésbe merülni, amikor is megjelent a vállalat Pentium D sorozata. Egy évvel eztuán debütáltak az első Core 2 Duo processzorok, így tualjdonképpen eltűnt a figyelem középpontjából a Hyper-Threading technológia, hiszen az új processzorok már nem alkalmazták.

Ismét színre lép a Hyper-Threading

Az Intel Hyper-Threading technológiája 2005-ben kezdett feledésbe merülni, amikor is megjelent a vállalat Pentium D sorozata. Egy évvel ezután debütáltak az első Core 2 Duo processzorok, így tulajdonképpen eltűnt a figyelem középpontjából a Hyper-Threading technológia, hiszen az új processzorok már nem alkalmazták.

Az Intel a tavalyi év folyamán jelentette be, hogy a Hyper-Threading-hez hasonló eljárás készítésén munkálkodik, amely a Nehalem maggal felvértezett processzorok architektúrájában kap helyet, a Nehalem egységek valamikor az év második félévében debütálnak majd.

A Reg Hardware értesülései szerint előbb is láthatunk majd Hyper-Threading technológiával felvértezett processzorokat a soron következő Silverthorne egységeknek köszönhetően. A Silverthorne processzorok az Intel Menlow kódnévre hallgató mobil platformjához készülnek, ezek az ultra mobil rendszerek várhatóan a következő negyedév folyamán lesznek elérhetőek. Az újdonságok egy maggal rendelkeznek, a processzorok x86 ISA kompatibilisek lesznek a gyártó asztali processzoraihoz hasonlóan. A Silverthorne egységek esetében a Hyper-Threading eljárás alkalmazása nem ér majd fel egy második mag erejével, de a processzorok multitask feladatok esetén jobban fognak teljesíteni és némi teljesítménynövekedésre is szert tehetnek a HT segítségével.

A Silverthorne processzorok 45nm-es csíkszélességgel készülnek, az Intel egyszerűsített mobil architektúrájának köszönhetően a processzorok 2W-os TDP-vel büszkélkedhetnek. A Reg Hardware értesülései szerint a Silverthorne chipek életük nagy részében kevesebb, mint 1W-os fogyasztással működnek majd a moduláris tápellátásnak és a fejlett energiagazdálkodásnak köszönhetően.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward