Shop menü

IPHONE 6S: MADE IN INDIA

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
iPhone 6s: Made in India

A mobilpiacon sok olyan szereplő van most, aki Indiában próbál nagy népszerűségére, és ezzel együtt komoly piaci részesedésre szert tenni. A Samsung és a Xiaomi vezet a fejlődő országban, de az Apple is gőzerővel dolgozik azon, hogy minél jobb eredményt tudjon felmutatni.

Indiában az okostelefonok értékesítésekor a legfontosabb szempont az ár a vásárlók szemében, viszont az ország olyan kereskedelmi rendszert dolgozott ki, ami erősen bünteti a külföldről importált termékeket. Hogy ezeket a terheket elkerüljék, a vállalatok Indiába viszik a kulcsfontosságú eszközök gyártását. Az elmúlt időszakban mások mellett az Apple is így járt el, aki az iPhone SE előállítását vitte a milliárdos lakosságú területre. Most pedig még tovább megy, és újabb modelleket kezd Indiában készíteni.

Galéria megnyitása

Az Apple már nemcsak a jelenleg kapható legolcsóbb iPhone-t fogja Indiában gyártani, hanem az iPhone 6s család előállítását is ide költözteti. Az iPhone 6s ugyanott készül majd, mint az iPhone SE, egy Bengaluruban található gyártósoron fognak születni a készülékek a Wistron Corporation révén. Ezek a régebbi generációs eszközök rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek Indiában az áruk miatt, az indiai előállítás megkezdését követően pedig egy fokkal még olcsóbban lehet majd őket adni, ez pedig tovább növelheti a forgalmat. Az iPhone 6 és 6s generáció négy tagja összesen az eladások 33%-át biztosítja Indiában, az iPhone SE pedig magában 15 százalékot tesz ki.

Az Apple az Indiában beindított gyártással elsősorban az indiai igényeket szeretné kiszolgálni, de az sem lenne meglepő, ha a növekvő kapacitás révén később talán más régiókba is eljutnának a „Made in India” modellek a különböző készülékekből. Az szinte borítékolható, hogy a jövőben még több modelljének gyártását szervezi ki Bengaluruban is a cupertinói alakulat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére