iOS-re is megérkezett a Google Fit

A Google saját egészségügyi programjának a létrejöttét a WHO is segítette, és már az Apple eszközökön is lehet használni.

iOS-re is megérkezett a Google Fit

A Google tavaly indította el a teljesen átalakított fitnesz alkalmazását, és most ez a program már elérhető az Apple eszközeire is, mivel némi csúszást kövezően elkészült az iOS támogatás. A Google előszeretettel biztosítja a lehető legtöbb applikációt az iPhone és iPad tulajdonosok számára, és bár erre most egy kicsit sokat kellett várni, már a Fit is elérhető a konkurens készülékekre.

A Google Fit ugyanazokat a lehetőséget fogja nyújtani azoknak a felhasználóknak, akik iOS operációs rendszerű készülékről alkalmazzák, mint azoknak, akik androidos okostelefonnal vagy tablettel rendelkeznek. A legtöbb testmozgást figyelő alkalmazással ellentétben a keresőóriás által fejlesztett megoldás nem a lépésszám alapján határozza meg, hogy mennyit kell az eszköz tulajdonosának mozognia, hanem egy sokkal komplexebb algoritmust használ. Itt már a mozgásban töltött percek, valamint az úgynevezett Szívpontok a lényegesek. A Google az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) és az Amerikai Szívgyógyászok Társaságával (AHA) közösen dolgozta ki a Google Fit mozgáskövető rendszerét.

A keresőóriás elmondása alapján az időt azért fontos figyelemmel követni, mert a legkisebb mozgások is fontosak a mindennapok során, és a cég úgy véli, hogy a felhasználók ezt figyelemmel kísérve többször fogják majd azt a tevékenységet választani, ami több mozgással jár, például hosszabb úton mennek munkába, vagy lépcsőt használnak inkább a liftezés helyett. A Szívpontokat pedig már annak függvényében fogja adni az applikáció, hogy az adott mozgás milyen intenzitású, szóval futással sokkal több pont érhető majd el adott táv megtétele mellett, mint ugyanazon a távon sétával. És ahhoz, hogy a Google Fit alkalmazás elértnek jelölje a napi célt, mind a mozgással töltött perceknek, mind pedig a Szívpontoknak meg kell lennie.

A program lehetőséget fog biztosítani arra, hogy az eszköztulajdonosok visszanézzék a mozgási előzményeiket. Napi, heti és akár havi bontás is válaszható itt, és a Google ügyesen oldott meg, hogy a grafikus felhasználói felület minden esetben kellően informatív legyen. Mozgáspercek és Szívpontok alapján is visszanézhetőek az adatok a Google Fitben, és a hónokkal korábbi eredményeket is meg lehet utólag nézni. Előhívható például egy régebbi futás vagy kerékpározás részletes adata az átlagsebességgel, a megtett távval és adott esetben a bejárt útvonallal együtt – ez utóbbihoz viszont már az aktív GPS-re is szükség van.

Galéria megnyitása

A Google az Apple Watch támogatás biztosításáról sem feledkezett meg, a felhasználók a viselhető kiegészítő által mért eredményeket is összegyűjthetik majd Google Fitben, és segíteni fog az applikáció az adatok kiértékelésében. Ez minden helyzetre kiterjedően tud segíteni, követi az emberek viselkedését nappal és éjszaka, valamint az általános jólétre is figyelmet fordít. Az Apple Health szolgáltatással is összekapcsolható a Google Fit, mint ahogy már korábban is támogatott több harmadik féltől származó megoldást. És egyebek mellett olyan funkcióval is rendelkezik, hogy képes tanácsokat adni a jobb eredmények elérése érdekében, legyen szó testmozgásról vagy akár alvásról, pihenésről.

A Google Fit természetesen az App Store közbenjárásával tölthető le és telepíthető iPhone-ra, iPadre – vagy akár iPod Touch zenelejátszóra. A program már mindenki számára elérhető és igénybe vehető a piactérről.

Google Fit: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap