Intel Insider: online filmterjesztés Full HD-ben

Intel Insider: online filmterjesztés Full HD-ben

Az Intel tegnap végre bemutatta Sandy Bridge processzorait és a hozzájuk tartozó alaplapokat, ám ezzel együtt a gyártó hamarosan induló friss szolgáltatásáról is lehullt a lepel. Az Intel Insider névre keresztelt szolgáltatás filmterjesztéssel foglalkozik majd: a felhasználók kikölcsönözhetik és akár meg is vásárolhatják a kiszemelt filmet.

Az Intel Insider szolgáltatása az iTunes-szal és a többi online filmterjesztő szolgáltatással ellentétben nem csak 720p-ben, hanem egyedüliként akár 1080p-ben is elérhetővé teszi a filmeket PC-re. Az Insider szorosan kapcsolódik a Sandy Bridge processzorokhoz: a második generációs Core sorozatú központi egységekkel karöltve szoftveres helyett sokkal biztonságosabb, hardveres alapokon nyugvó megoldással lehet védeni a különböző videó tartalmakat.

Az Intel egyik szakembere, Erik Reid elmondta, hogy a vállalat már megállapodott a CinemaNow és a Warner Brothers illetékeseivel, így a két cég által kiadott friss filmek az Intel Insider szolgáltatásán keresztül a DVD vagy Blu-ray változatok megjelenésével egy időben válnak elérhetővé. A szolgáltatással kapcsolatban még sok kérdés nem tisztázott, de a CES alkalmával – amely január 5-én indul – további részleteket is elárulnak majd az Intel illetékesei az Insider-ről.

Az Insider szolgáltatás keretén belül letöltött vagy kikölcsönzött filmeket nem csak a noteszgép kijelzőjén vagy az asztali gép monitorán lehet majd megtekinteni, hanem megfelelő hardver beszerzésével a WiDi 2.0-s technológia jóvoltából akár vezeték nélkül HD televízióra is továbbíthatjuk majd. A Sandy Bridge alapú konfigurációkkal érkező WiDi 2.0-s technológia az első generációs megoldáshoz hasonló módon teszi majd lehetővé az Insider szolgáltatáson keresztül letöltött filmek HDTV-n történő megtekintését, sőt, akár DVD vagy Blu-ray tartalmak továbbítására is lehetőséget ad. A WiDi 2.0 használatához új WiDi vevőt kell majd alkalmazniuk a felhasználóknak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward