Instagramot idéző funkciót kap a WhatsApp

Instagramot idéző funkciót kap a WhatsApp

A Facebook folyamatosan azon munkálkodik, hogy a különböző platformjait egymáshoz igazítsa, és ezt különböző módokon teszi meg. Ezúttal például arról szólnak a hírek, hogy a WhatsApp fejlesztői az Instagramon sokak által használt lehetőséget fognak bevezetni a videók küldésénél.

A WABetaInfo számolt be arról, hogy már nemcsak, hogy a Történetekhez hasonló funkcióval fog rendelkezni a WhatsApp, hanem megkapja a Boomerangot is. A Boomerangot valószínűleg nem kell már bemutatni az olvasóinknak, hiszen a végtelenbe hurkolt videókkal vélhetően már mindenki találkozott, ha nem is az Instagramon, de máshol biztosan. És hamarosan a WhatsAppon is lehet már továbbítani ilyen felvételeket, kedvükre küldhetik majd ezeket a felhasználók egymásnak személyes beszélgetésekben vagy akár csoportos társalgásokban egyaránt.

A funkció nagyon egyszerűen működik, a rendszer a végtelenségig játssza le oda-vissza ugyanazt a rövid jelenetet, amit a felhasználó egyszer rögzített. A lényeg, illetve a korlátozó tényező itt egyedül annyi, hogy az alapanyagként szolgáló videó nem lehet hosszabb hét másodpercnél. A WABetaInfo elmondása alapján a készülő újítás a videó küldésére szolgáló panelen lesz elérhető, ahol a videó mellett a GIF küldési lehetőség is megtalálható. És itt a GIF formátumban lesz a tartalom továbbítva, mert úgy lehet kisebb méretet és könnyebb kezelhetőséget biztosítani a számára.

Galéria megnyitása

A WhatsApphoz közel álló lap beszámolója szerint az iOS operációs rendszerre készült alkalmazásban bukkant fel az egyelőre még tesztelés alatt álló funkció. De mivel a WhatsApp minden esetben arra törekedik, hogy a lehetőségeihez mérten ugyanazt biztosítsa a különböző platformokon, így szinte borítékolható, hogy az Androidnál sem kell majd erről lemondani, ha mindenki számára elérhetővé válik.

És ha minden a Facebook tervei szerint megy, akkor jövőre talán már közvetlenül is küldhetnek majd az Instagramról hurkolt videókat a WhatsAppra a felhasználók. Hiszen a vállalat azt szeretné elérni, hogy a Messenger, a WhatsApp és a Direct felületek között biztosított legyen az átjárhatóság. Szóval a különböző platformokon az emberek akadály nélkül tudjanak egymással csevegni. És bár sokan mindegyik szolgáltatáson ott vannak, ez a számukra is kedvezhet, mert azt használhatják, amelyiket előnyben részesítik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap