Instagram: Történetek közeli ismerősöknek

Instagram: Történetek közeli ismerősöknek

Az Instagram a Történeteket azzal a céllal hozta létre, hogy borsot törjön a Snapchat orra alá, de olyannyira népszerű lett ez a felület mostanra, hogy az alkalmazás egyik legfontosabb részévé vált. Éppen ezért a vállalat folyamatos fejlesztésekkel próbál belőle még többet kihozni, és a mostani újítástól azt várja, hogy még többen veszik majd használatba.

A Történeknél mostantól már arra is van lehetősége az embereknek, hogy csak a közeli ismerősei számára tegyen közzé bizonyos pillanatokat. Így a felhasználók bátrabban oszthatnak meg személyesebb képeket, videókat itt, hiszen tudatában lesznek annak, hogy csak egy szűk, szűrt közönség látja majd őket, nem pedig bárki, aki csak a profiljára látogat (már amennyiben nem zárt a fiók). A vállalat elmondta, hogy ettől a funkcióról nem kap értesítést senki, ezt nem is láthatják a követők, és nincs lehetőség arra sem, hogy kérvényezze valaki a felvételét.

Az Instagram az alkalmazás frissítését követően a Történeteknél azonnal mutatni fogja a felhasználóknak az újdonságot, és a bemutató megtekintését követően azonnal felkínálja azt a lehetőséget, hogy összeállíthassa a felhasználó a közeli ismerőseinek a lajstromát. Ha valaki ezt kihagyta, de mégis szeretné megcsinálni a saját listáját, akkor kettő alternatív módja van erre: megteheti ezt a profilnézettől indulva a hamburgermenü megnyitását követően „Közeli ismerősök” kiválasztását követően, vagy a megosztás folyamatában még a címzettek kiválasztása előtt az „A Történeted” gomb mellett az alsó sarokban található „Közeli ismerősök” megérintésével. Alapesetben senki nincsen ezen a listán, manuálisan kell minden érintettet kiválasztani. Az Instagram megpróbálja úgy rendezni itt a követőket, hogy azok szerepeljenek elől, akik fontosabbak lehetnek a felhasználó számára.

Galéria megnyitása

Ha a felhasználó már összeállította a saját listáját, akkor a fent említett módon, a Történetek megosztása során a „Közeli ismerősök” gomb megnyomásával már rögtön csak az adott körnek fog posztolni, és minden egyéb lépést átugrik. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy az ilyen megosztások a Facebookra például nem is kerülhetnek fel. Érdekesség, hogy Közeli ismerősök listát menet közben is lehet módosítani, és a frissen felvett embereknél utólag is láthatóvá válik az a Történet, ami még él, de korábban lett közzétéve. A közeli barátok körében megosztott dolgoknál nem a megszokott színű gyűrű lesz a profilkép körül, hanem zölddel jelöltek ezek.

Galéria megnyitása

Az Instagram az Android és az iOS esetében egyszerre, regionális korlátozás nélkül indította el ezt az újítást, szóval mindkét nagy platform felhasználói egyaránt elérhetik már a funkciót. Ehhez azonban minden esetben telepíteni kell a legfrissebb verzióját az applikációnak.

Instagram: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap