Instagram: Kezdődik a Direkt üzenetküldő és a Messenger fúziója

A fejlesztők elkezdik átemelni a Messenger remek funkciót az Instagram Direktre.

Instagram: Kezdődik a Direkt üzenetküldő és a Messenger fúziója

Alig, hogy a Facebook bejelentette az Account Centert, ami egy olyan központi felület lesz, melyet a Facebookon, az Instagramon és a Messengeren is egyaránt el lehet érni, és a megosztott információk kezelésére szolgál, az Instagram is érdekes friss hírrel állt elő. Elindult a Direkt üzenetküldőnek a „feltápolása”, hogy közeledjen a Messengerhez.

Mint az ismeretes Mark Zuckerberg már tavaly bejelentette, hogy az a céljuk, hogy a Messengert, az Instgram Direktet és a WhatsAppot integrálják, hogy ezeken teljesen simán lehessen keresztben beszélgetéseket folytatni. Az elmúlt hónapokban több jele is volt annak, hogy a különböző felületek úgy formálódnak, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz. És most ezen az úton egy nagyon fontos lépést jelentett be az Instagram.

A Direkt üzenetküldő hamarosan megkap egy sor olyan funkciót, amik javarészt már ismerősek lehetnek azok számára, akik a Messengert is használják a mindennapok során. A csevegések szempontjából érdekes újítás, hogy az üzenetekre lehet már célirányosan válaszolni az érintett sorok kiemelésével. Ennek köszönhetően a beszélgetések áttekinthetőbbe és gördülékenyebbek lehetnek, amikor több téma van terítéken. A testre szabhatóság szempontjából pedig lényeges újítás, hogy változtatható majd a beszélgetéseknek a színe, tetszőleges témákat lehet majd választani.

Galéria megnyitása

Az Instagramról lehet már a Facebook ismerősök számára üzenetet küldeni anélkül, hogy egyáltalán le lenne töltve mindkét alkalmazás, és ugyanez működik visszafelé is, a Messengerből lehet majd ráírni az Instagramon tevékenykedőkre. Érkezik a Watch Together funkció is, ami a közös videózási lehetőséget teremti meg az Instagram Direkt keretében felhasználók számára. Lehet majd közösen megtekinteni tartalmakat az IGTV-ről vagy a Facebook Watch-ról is, és készül az a lehetőség, hogy a Reels felvételek is közösen fogyaszthatóak legyenek.

Galéria megnyitása

Jön a privát csevegési funkció is Vanish mód címszó alatt. Ennek az a lényege, hogy az üzenetváltás megsemmisül majd, miután az ember kilép belőle, vagy eltűnnek adott üzenetek, ha már a másik fél elolvasta. Selfie Stickers néven az emberek létrehozhatják majd a saját matricacsomagjukat, ehhez csak egy önarcképet kell készíteni. És jön a Custom Emoji Reactions fejlesztés, ami azt teszi lehetővé, hogy előre meghatározott, sokszor használt hangulatjeleket azonnal el lehessen érni a beszélgetéseknél.

Galéria megnyitása

Érdekesség, hogy az elküldött üzenetek kaphatnak majd egyedi animációkat, amikkel feldobható a beszélgetés. Ilyen eddig még egy felületen sem volt. Az üzenet addig nem lesz látható, míg az animációt le nem játssza az ember, így nagyobb meglepetés okozható a partnernek, amit egy videohívásban akár meg is lehet örökíteni.

A fejlesztők számára fontos az is, hogy az ember a legnagyobb nyugalommal használhassa a Direktet, éppen ezért lehet majd az üzenetküldést kontrollálni. Az ismeretlenektől érkező levelek már egy átmeneti mappába fognak kerülni, ahol az ember manuálisan engedélyezheti azokat, ha tényleg relevánsak. Megadható, hogy kiknek legyen jó a kapcsolatteremtéshez és kiknek ne. És tovább csiszolta az Instagram csapata a bejelentésre és a tiltásra szolgáló rendszereket, így például már teljes beszélgetéseket lehet reportolni.

Az Instagramon a Direkt újításai fokozatosa jelennek majd meg a felhasználóknál, nem egyszerre vezeti be a változásokat mindenkinél a közösségi képmegosztó. De hamarosan már mindenki a továbbgondolt, Messengerhez idomuló felületet veheti majd igénybe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap