Ingyenessé válhat a YouTube PiP funkciója

Ingyenessé válhat a YouTube PiP funkciója

A Google tavaly, az Android Oreo érkezésével vezette be a kép a képben funkciót. Ezt nem minden alkalmazással lehet használni, ugyanis az adott applikációnak támogatnia kell, és bizonyos esetekben még ez sem elég ahhoz, hogy bárki élhessen vele. A YouTube az egyike azoknak az appoknak, ahol csak a fizetős felhasználók élvezhetik a PiP lehetőséget. Legalábbis eddig így volt, de a jelek szerint ez hamarosan meg fog változni.

Egyre több eszköztulajdonos számol be arról, hogy az okostelefonján, táblagépén megjelent a beállításokban a kép a képben opció, pedig nem rendelkezik semmilyen előfizetéssel, nincs YouTube Red és YouTube Premium hozzáférése sem. A vállalat minden bizonnyal már gőzerővel készül arra, hogy mindenki számára elérhetővé tegye ezt a rendkívül hasznos funkció.

Galéria megnyitása

A PiP révén úgy élvezhetik a YouTube-on megosztott felvételeket zavartalanul a felhasználók, hogy mellette cseveghetnek az ismerőseikkel, megnézhetik a legfrissebb híreket, vagy intézhetnek bármi mást. Ráadásul a kép a képben lehetőséggel nemcsak a készülékek tulajdonosai, hanem a YouTube is nyer, ugyanis több videót fognak megnézni az emberek, ha úgy is megtehetik ezt, hogy közben egyéb elfoglaltságaikkal is tudnak törődni.

Hivatalos közleményben egyelőre nem jelentette be a YouTube, hogy a PiP mindenki számára elérhetővé válna, de az Egyesült Államokban már kifejezetten széles körben bukkant fel, egyre több embernél jelenik ez meg. A Google esetében egyébként nem ritka, hogy fokozatosan indítanak el új lehetőségeket, vagy tesznek meglévő funkciókat nagyobb közönség számára elérhetővé. Jelen esetben frissíteni sem kell az alkalmazást ahhoz, hogy az „újdonság” feltűnjön, szóval a szerverek oldalán történik a módosítás (valószínűleg onnan jön rá az engedély, mert régebben azok ellenőrizték van-e a felhasználónak előfizetése).

Galéria megnyitása

A kép a képben mód egyébként nem működni alapértelmezetten a támogatással szolgáló operációs rendszert futtató okostelefonokon, hanem be kell kapcsolni manuálisan ezt az opciót. A beállításokon belül egyetlen érintéssel aktiválható. A kapcsoló alatt még egy tömör leírás is van arra vonatkozóan, hogy miként kell használni a PiP funkciót, de igazából egészen intuitív módon működik a dolog, szóval enélkül is ösztönösen rájöhet a használatára minden érintett.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward