Ingyenesen is nézhetőek lesznek a YouTube Originals tartalmak

A YouTube meglepő döntésre szánta el magát, és ez az egyik legnépszerűbb webes sorozatot is érinti.

Ingyenesen is nézhetőek lesznek a YouTube Originals tartalmak

A YouTube egyelőre nem tud olyan népszerűségre szert tenni, mint a Netflix, és ezért valamelyest módosítja az eddigi stratégiáját. Az évente megrendezésre kerülő Brandcast esemény keretében a vállalat bejelentette, hogy ingyenesen is megtekinthetővé fogja tenni a saját gyártású tartalmait.

2016-ban vágott bele a YouTube a saját szériák készítésébe; a YouTube Originals keretében létrejött sorozatok és filmek eddig csak azoknak voltak elérhetőek, akik fizettek a YouTube-ért. Pillanatnyilag a YouTube Premium szolgáltatás 12 dolláros havidíjért cserébe vehető igénybe, és ezt követően lehet megtekinteni a vállalat által támogatott tartalmakat. Viszont a jelek szerint ez nem igazán váltotta be a vállalat reményeit, nem fizettek annyian, hogy megtekinthessék a YouTube Originals termékeket, mint amire előzetesen számított, éppen ezért hamarosan ingyenesen is betekintést enged ezekbe a cég.

A YouTube időnként előfizetési díj helyett egy másik bevételszerzési formára vált majd, reklámokkal fogja megtölteni a sorozatokat, így lehet majd ezeket térítésmentesen megtekinteni. Az nem derült ki, hogy a reklámok miként lesznek elhelyezve a műsorokban, de mivel a YouTube-on korábban már voltak a felvételekbe iktatott reklámok, így jó esély van arra, hogy ezt a formátumot fogja újra használni a vállalat. Az viszont kiderült, hogy ez úgy működik majd, hogy csak bizonyos időközönként lesznek ingyenesek a YouTube Originals tartalmak. A rengeteg díjat és elismerést bezsebelő, óriási népszerűségnek örvendő Cobra Kai első évada például a hírek szerint augusztus 29 és szeptember 11 között lesz ingyenesen elérhető. És ezt követően jön majd valamikor a második évad ingyenes időszaka, ráadásul a szériának már a küszöbön van a teljesen új, harmadik évada is, ami előre láthatólag szintén megtekinthető lesz ingyenesen, reklámokkal tarkítva a későbbiekben.

Galéria megnyitása

A vállalat örömmel számolt be arról, hogy sok más céggel ellentétben ingyenesen is nézhetővé fogja tenni a saját tartalmait. De azért az érzékelhető, hogy a YouTube célja az, hogy ezekkel az „ingyenes ablakokkal” felhívja az érdeklődők figyelmét a sorozatokra, filmekre, és minden bizonnyal lesznek majd olyanok, akik például a széria első évadának a megtekintését követően nem fognak várni tűkön ülve a második évad ingyenes időszakára, hanem befizetnek a YouTube Premiumra.

A Brandcast keretében arra is fény derült, hogy tovább folytatódik egyebek mellett Kevin Hart komédiája, a What The Fit, ennek is a harmadik évada fog érkezni a következő évben. És készül Justin Bieber szereplésével egy olyan YouTube Originals projekt, amiről egyelőre részleteket nem árult el a vállalat, de azt lehet tudni, hogy 2020-ban fog felkerülni a videomegosztóra. A Dude Perfect csapatával pedig forogni fog egy dokumentumfilm a színfalak mögötti eseményekről, és szintén egy doku érkezik Paris Hiltonról is, de egyéb műsorok is készülnek. (Viszont lesznek olyanok is, amiket nem folytat a YouTube, ezeknek a teljes listája azonban még nem ismert.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap