Ingyenes, reklámmentes csomagot indított a Netflix

Egyelőre csak kísérleti jelleggel, korlátozottan lehet ezt igénybe venni, de idővel akár szélesebb körben is elérhető lehet.

Ingyenes, reklámmentes csomagot indított a Netflix

A Netflix különböző tarifák mellett érhető el globálisan. A vállalat a díjakat mindig úgy alakítja, hogy próbálja figyelembe venni az adott területnek az életszínvonalát. Vannak olyan helyek, ahol egészen olcsón lehet előfizetni a szolgáltatásra, és vannak olyan régiók is, ahol a hazai díjaknál is jóval többet kell kifizetni érte. 

Arra viszont nem volt még soha példa, hogy teljesen ingyenesen tegye elérhetővé a szolgáltatását a Netflix, méghozzá reklámok nélkül. Szóval nem arról van szó, hogy hirdetéseket kell néznie mindenhol az embereknek, hogy térítésmentesen nézhessenek filmeket, sorozatokat. De akkor mi a trükk? Nos, arról van szó, hogy a Netflix korlátozza a tartalomelérést. Információink szerint nagyjából a negyedét lehet majd elérni a teljes kínálatnak.

Galéria megnyitása

Csak tesztelési jelleggel indította el a Netflix az ingyenes csomagot, és kizárólag Kenyában lehet ezt használatba venni, szóval a Föld egyik legszegényebb területén segíti ilyen módon a tartalomfogyasztást. Azok, akik nem fizetnek a szolgáltatásért, kizárólag androidos eszközön fogyaszthatják majd a videókat, sem televízión, sem weben nem fog ez menni. Átjátszani sem lehet majd a képernyőt másik készülékre, ezt a megkötést el kell fogadni.

Az ingyenes csomagok esetében általában attól a fizetési információt be szokták kérni a szolgáltatások, de itt még ez sem kell. Nem szükséges bankkártya, elég csak szimplán regisztrálni és elfogadni, hogy a személy betöltötte a 18. életévét.

Galéria megnyitása

A fenti korlátozásokon túl minden más egyéb lehetőség elérhető lesz az emberek számára. Ez azt jelenti, hogy például az androidos eszközökön beállítható lesz szülői felügyelet, amennyiben kiskorú is használhatja azt. Létrehozható lesz több felhasználói profil, ezáltal egy családon belül akár többeknek is lehet egyedi fiókja. Hogy ez miért lényeges? Mert a személyes ajánló rendszert is biztosítja a Netflix, ami a profilt használók előzményei alapján kínál fel megnézendő dolgokat, ezzel emelve az élményt.

Bár fizetési adatokat nem kell megadni az ingyenes regisztrációnál, de bármikor gondolhatja úgy az ember, hogy szeretne előfizetni a teljes értékű tartalomkínálatért és a szélesebb eszköztámogatásért. Ilyenkor kell csak megadni a kártyaadatokat. Az androidos appon belül folyamatosan jól ki lesz emelve az Upgrade gomb, amivel ezt a lehetőséget rögtön el lehet érni, erre azért ügyelt a szolgáltató.

Elmondta a Netflix, hogy figyelni fogja, milyen arányban állnak át azok a felhasználók a fizetős csomagok valamelyikére, akik az ingyenes opcióval indítanak. Ebből a vállalat levonhat olyan következtetéseket, amiknek a mentén talán a jövőben általánosabbá válhat ez a gyakorlat. Most viszont egyáltalán nem beszélt még arról, hogy más régiókban is számítani lehetne ilyen konstrukcióra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap