Ingázóknak szóló újdonságokkal bővült a Google Térkép

A szolgáltatás már kapott egy külön lapot az ingázással kapcsolatos információkhoz, és még zenelejátszó integrációról is beszélhetünk.

Ingázóknak szóló újdonságokkal bővült a Google Térkép

A Google Térképet világszerte rengeteg felhasználó alkalmazza a mindennapok során, és a vállalat folyamatos fejlesztésekkel próbál arról gondoskodni, hogy még több ember szívébe lopja be magát. Ezúttal az ingázók közösségének próbál az eddiginél is jobban kedvezni.

Megjelent egy dedikált lap a Google Térképen az ingázással kapcsolatosan, amin a felhasználók a mindennapos utazásukkal kapcsolatos információkat egyszerűen áttekinthetik. A rendszer képes alternatív útvonalakat javasolni, ha éppen arra van szükség. A betanult „menetrenddel” kapcsolatban értesítéseket is mutathat a Térkép, ha valamilyen nem várt fennakadással kell számolni, ami késéssel járhat. Ilyenkor a felhasználónak a szolgáltatás pillanatok alatt új útvonalat tervezhet, és így rögtön látja majd, hogy mikor érdemes indulnia, ha nem szeretne elkésni a munkahelyéről. A Google Térkép már arra is képes, hogy vegyesen tervezzen útvonalat egy utazás alkalmával, szóval az sem adja fel neki a leckét, ha az ember csak az út egy részét akarja autóval megtenni, tovább pedig már metróval, busszal vagy más egyébbel menne. A szoftver a teljes útvonalat össze tudja állítani az igényeknek megfelelően.

Galéria megnyitása

Rendkívül jó újítása a Google Térképnek a tömegközlekedés kapcsán, hogy bizonyos esetekben már nemcsak a menetrendet lehet majd figyelemmel követni az útvonalak tervezésekor, hanem akár még azt is, hogy éppen hol jár az adott busz vagy egyéb közlekedési eszköz. Ez a lehetőség nem működik majd mindenhol azonnal, de a világ 80 országában számolni lehet vele, és remélhetőleg hazánk sem marad majd ki belőle.

Galéria megnyitása

További újdonsága a Google Térképnek, hogy már beleköltözött több olyan zenelejátszó is, ami nagy népszerűségnek örvend. Ez meglehetősen érdekes lépés a Google részéről, de igazából üdvözölendő, hiszen valószínűleg tényleg sokan vannak, akik egyszerre hallgatnak zenét a mobiljukról és közben használják a Térkép szolgáltatást. Hogy melyek azok a programok, amiket a jövőben kezelni lehet majd a navigáció közben is? Nos, itt van nem meglepő módon a Google Play Zene, és emellett az Apple Music és a Spotify is megjelent. Ez utóbbi kettő a legtöbb felhasználót megmozgató zenestreaming páros, szóval a Google fejlesztői valószínűleg arra törekedtek, hogy minél szélesebb közönség számára tegyék elérhetővé ezt a funkciót. Az integrált zenelejátszón lehet léptetni a dalok között, egy gombnyomással megnyitható a teljes értékű alkalmazás, és a Spotify esetében még a kínálat böngészésére is van mód a navigációs felület elhagyása nélkül, szóval ebben az esetben már egy egészen mély beépülésről beszélhetünk.

Galéria megnyitása

A Google Térkép új funkciói elsősorban az Android operációs rendszert futtató eszközöket érintik. Az iOS-nél egyelőre nem lesz zenelejátszó és az útvonallal kapcsolatos értesítésekről is le kell mondani; az ingázóknak szolgáló lap viszont már elvileg ugyanúgy fog működni mindenkinél. A frissítés még a héten elindul, és rövidesen mindenkihez elérhet globálisan.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap