Indulhat az az újabb iPhone-ok indai gyártása

Indulhat az az újabb iPhone-ok indai gyártása

Egy ideje már lehetett arról híreket hallani, hogy egyre több iPhone-t fog az Apple Indiában gyártatni, és most ez végleg beigazolódni látszik. A Bloomberg számolt be arról, hogy a Foxconn hamarosan elindíthatja a próbagyártást, és fokozatosan szándékozik növelni a kihozatalt.

Az Apple már hosszú ideje gyártat iPhone-okat Indiában, de eddig a vállalat csak régi eszközöket készített ott, és nem a Foxconn volt ebben a partnere. A cupertinói alakulat évekkel ezelőtt kötött együttműködési megállapodást a Wistronnal, aki Bengaluruban készített, illetve készít jelenleg is meglehetősen régi modelleket. Olyan iPhone-ok előállítása folyt Indiában a Wistronnál eddig, mint az iPhone SE, az iPhone 6s, és legújabban az iPhone 7, ennek a termelése csak nemrégiben indult be, miután a korábbi eszközök kifutottak.

Galéria megnyitása

A Foxconn a Bloomberg forrásai szerint már többféle modell gyártására rendezkedik be Indiában, és a legújabb generáció tagjai is készülhetnek majd a vállalatnál. Állítólag már csak néhány hét, és beindulhat a próbagyártás, amennyiben pedig minden jól megy, egyre nagyobb tételben fognak Indiában készülni az iPhone-ok. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy milyen ütemben szeretné felpörgetni az indai gyártást a Foxconnal az Apple. A Bloomberg birtokába jutott információk szerint az okostelefonok a Csennai peremén található üzemben fognak készülni, és a teljes összeszerelés helyben történik majd.

Egyelőre hivatalosan egyik fél sem kívánta kommentálni a Bloombergnek az iparági értesüléseket, de ez igazából nem meglepő. A Foxconn számára egyébként India nem új terep, egyebek mellett például gyárt itt a HMD Global számára Nokiákat, és Xiaomi eszközök is készülnek a vállalat indiai üzemeiben. A Bloomberg szerint gazdasági és akár politikai okai is lehetnek annak a döntésnek a hátterében, hogy az Apple kezd egyre jobban Indiára támaszkodni, ugyanis Kína és Amerika ellentéte rá is hatással lehet.

Galéria megnyitása

Indiában egyelőre az Apple nem igazán tud érvényesülni, de a lehető legjobb profit biztosítása érdekében mindent megtesz. Indiában nagyon komoly sarcot kell fizetni az importált termékek után, a helyben készülteknek az árusítását viszont még támogatja is az állam, ezért érdeke az indiai gyártás felpörgetése az Apple-nek. És így, hogy a Foxconn is kiveszi már ebből a részét, elképzelhető, hogy a világ más tájai is jutnak majd idővel olyan iPhone-ok, amik Indiában készültek. (Ez azért is gazdaságosabb a cégnek, mert a fejlődő országban olcsóbban oldható meg a gyártás, mint Kínában.) Tavaly egyébként 140 millió okostelefon fogyott itt, tehát óriási piacról van szó, és a kereslet folyamatosan növekedik; azonban az Apple mindössze 1,7 millió iPhone-t volt képes értékesíteni 2018-ban – nem sok hely van a világon, ahol ilyen rosszul szerepel a cég –, és az idei első kettő hónapban pedig csak 150 ezres forgalmat generált, szóval innen van hova előrelépni. Indiában egyébként toronymagasan dominál a Samsung és a Xiaomi.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap