Indul az Android 10 frissítés az LG-nél is

Az LG is felsőkategóriás okostelefonnál kezdi meg az új rendszer terjesztését.

Indul az Android 10 frissítés az LG-nél is

Az elmúlt években az LG nagyon rossz munkát végzett az Android frissítések terjesztésében, de most van némi reményfény arra, hogy az Android 10 esetében pozitív változás jöhet. Bár nem az elsők között, de a Samsungtól csak alig lemaradva elindította az első kész és stabil Android 10 frissítését a vállalat.

A gyártók általában a csúcsmodelljeiket szokták először frissíteni, és az LG is egy felsőkategóriás eszközre, a G8 ThinQ-ra szabta rá az Android 10-et első körben. A dél-koreaiak igyekeztek minél jobban részt venni az Android 10 fejlesztésében is már, a bétatesztelés óta van olyan eszközük, amin lehet próbálgatni az újdonságot. És minden bizonnyal ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy már kész a frissítés erre a modellre. Az új szoftverkiadás a G820N20c build azonosítóval lett illetve, de a mérete is elárulja majd, hogy nem egy időközi, kisebb frissítésről van szó.

Az LG által nyújtott Android 10 frissítéssel kapcsolatban kiadási jegyzéket sajnos nem kaptunk. Ez azt jelenti, hogy nem tudjuk még pontosan, hogy milyen újítások lapulnak a friss szoftveres környezetben. Az Android 10 rendszer újításait minden bizonnyal átvette a vállalat, de ezen felül az LG egyedi grafikus felhasználói felülete is kaphatott újabb extrákat.

Galéria megnyitása

A Google operációs rendszerének frissítése révén a G8 ThinQ tulajdonosok már kiélvezhetik majd a rendszerszinten beállítható sötét grafikus felhasználói felületet, ami a P-OLED technológiás megjelenítővel együtt jó energiahatékonyságot is biztosíthat amellett, hogy sötétben óvja az emberek szemét. A navigációs gesztusokat már eddig is lehetett használni, de az Android 10 esetében ezen a téren új szintre lép a rendszer, és még gördülékenyebb használatot tesz majd lehetővé.

A digitális jólét színterén megjelenhet a Fókusz mód, és a Family Link képességei is tovább bővülhetnek. A biztonság szempontjából pedig pozitívum lehet, hogy lesz lokációs információ korlátozási lehetőség is. És ezeken túl még egy sor kisebb-nagyobb újdonsággal lehet számolni.

A főverziós frissítés kapcsán még azt meg kell jegyezni, hogy a novemberi biztonsági csomag van ebben, ami hivatalosan a legfrissebb elérhető. Az LG tehát ilyen tekintetben sem okoz most csalódást, a legújabb biztonsági javítások is részét képezik az okostelefonoknak. A frissítés Dél-Koreában indult, és arról nem esett szó, hogy globálisan mikor lehet rá számítani.

Az LG-nél következő körben a V50 ThinQ frissülhet majd, ugyanis a béta kiadás már erre is elérhető. És valószínűleg a G8X ThinQ esetében sem kell már túlzottan sokáig várni az új rendszerre, viszont ott a vállalat már valószínűleg több időt fordít majd a kétkijelzős használat optimalizálásra. A frissítések telepítését mindig megfelelő hálózati háttér és ideális töltöttségi szint mellett kezdjék csak meg a felhasználók.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap