Shop menü

ÍGY FORDUL A FEJE TETEJÉRE A MOBILPIAC A SAMSUNG HAZÁJÁBAN

Nagyon érdekes statisztikát osztott meg a Bloomberg, ami valószínűleg nemcsak Dél-Koreára jellemző; veszélyben lehet az Android trónja?
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Így fordul a feje tetejére a mobilpiac a Samsung hazájában

A Samsung a napokban Dél-Koreában tartotta meg az idei egyik legnagyobb és legfontosabb bemutatóját. A vállalat korábban azt kommunikálta, hogy a továbbiakban sűrűbben lehet majd olyat látni, hogy a bemutató események közelebb kerülnek majd azokhoz a helyekhez, ahol a termékeket többen vásárolják. Most viszont azt érezzük, hogy nem ez volt az oka annak, hogy Dél-Korea adott otthon a Galaxy Unpackednek.

Egy friss kimutatás alapján nem kizárt, hogy az áll a háttérben, hogy vészesen fogy a Galaxy mobilok piaci részesedése egy teljes generációnál.

A Samsung hosszú ideje toronymagasan piacvezető a hazai piacán, de eddig nem igazán lehetett arról statisztikát látni, hogy miként alakult a Galaxy mobilok helyzete otthon az utóbbi időben. Az tudható volt, hogy az Apple eszközeit egyre többen vásárolják, folyamatosan gyarapodik a részesedése, elsősorban a Samsung rovására. De egy friss felmérés rámutatott arra, hogy milyen brutális a probléma.

Az adatok alapján azt lehet látni, hogy nemcsak elfogyhat a Samsung előnye, hanem stabilan második helyre szorulhat vissza hazai pályán, amit valószínűleg nem néznének jó szemmel a befektetők. Most ugyan pörög a Galaxy S23, szépek a számok, de évtizedes távlatban óriási bajok jöhetnek, ha a cég nem tud valahogy trendfordulást elérni. A Gallup Korea ugyanis arra jutott, hogy az iPhone-ok a 18 és 29 éves korosztályban már sokkal népszerűbbek a Galaxy mobiloknál.

Galéria megnyitása

A felmérés szerint a Az 50 évnél idősebb korosztály körében a Samsung Galaxy mobilt választók aránya bőven 80 százalék felett van, iPhone-t pedig szinte senki nem vesz magának. 4-6% az Apple részaránya, a 70 évesnél idősebb korosztály pedig nem is különösebben okostelefonozik, de ebben nincs különösebben nagy meglepetés. Még a Gallup Korea számai szerint még a 40-es korosztályban is jól áll a Samsung, az emberek 78 százaléka ugyanis Galaxy mobilt használ és azt is venne legközelebb, az Apple-nek pedig csak 18% szavazott bizalmat.

A bajok a 30 évesek körében indulnak, ugyanis ez a generáció már csak 56 százalékban Samsung Galaxy párti, és bizony az emberek 41 százaléka azt válaszolta, hogy iPhone lapul a zsebében. De ennél is sokkal aggasztóbb a Samsungnak az a szám, hogy a 29 évnél fiatalabb felnőtt felhasználók már csak 32 százalékban válaszolták azt, hogy Galaxy mobillal rendelkeznek, és 65% nyilatkozta, hogy az Apple pártján áll.

Galéria megnyitása

Annyira egyértelműen látni a fordulatot, hogy igazából egy tankönyvi példának is lehetne alkalmazni a felhasználói arányokat ábrázoló diagramot. És bizony ez nemcsak Dél-Koreában van így, egyre több helyről lehet már azt hallani, hogy a Samsung elveszítheti a piacvezető helyét évtizedes távlatban, és még távolabb tekintve a jövőbe, bizony az Android is kisebbségbe kerülhet az iOS-szel szemben.

Ahogy az új generációk felnőnek, úgy egyre jobban szorulhatnak ki a Samsung Galaxy mobilok, és ezzel párhuzamosan az androidos mobilok is.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére