Shop menü

ÍGY ÉRTÉKELÜNK - TECH VIBES

Az iPon termékdíjak és az értékelés szempontjai
Keszthelyi Dániel
Keszthelyi Dániel
Így értékelünk - Tech Vibes

A Tech Vibes cikkeiben minden esetben általunk kipróbált termékek szerepelnek. A pontozás során igyekszünk a legtöbb releváns szempontot figyelembe venni, az értékelés pedig kizárólag a tesztelő egyéni megítélése alapján születik. Tárgyi pontatlanságok, hibásan feltüntetett specifikációk javítására a cikk megjelenése után is sor kerülhet.

A gyártók adott esetben megszabhatják, hogy a hivatalos forgalmazás megkezdése vagy az általuk megadott határidő előtt, bizonyos adatokat és információkat a tesztelők nem tehetnek közzé. Ez egy általános gyakorlat, melynek megszegése jogi következményekkel is járhat. Ezeket a korlátozásokat természetesen mi is betartjuk, ám a határidők lejártával a termékteszt teljes egészében bemutatásra kerül. 

Az iPon díj

A legjobb termékek három kiemelt és öt kategóriadíjban részesülhetnek. A fődíjak az öt kategóriát vizsgálva egy összesített pontozás alapján kerülnek kiosztásra. Egy termék tehát csak egy fődíjat kaphat, a kategóriák pontszámainak átlaga alapján. Amennyiben egy termék több területen is kimagaslónak bizonyul, kategóriadíjakból akár többet is bezsebelhet.

Fődíjak

9.0-10: Best Buy (Legjobb vétel)

8.0-8.9: Perfect Choice (Kiváló választás)

7.0-7.9: Cool (Tetszett)

Galéria megnyitása

Kategóriadíjak

  • Design (Formavilág és megjelenés)
  • Innovation (Innováció)
  • Specification (Specifikáció)
  • Reliability (Megbízhatóság)
  • Price/Performance (Ár-érték arány)

Fő szempontok

Az értékelés során kiemelt figyelmet fordítunk a specifikációkra, az ár-érték arányra és a megbízhatóságra, mint felhasználói szempontból megkerülhetetlen szempontokra. Továbbá vizsgáljuk a dizájnt és az innovációt is, mint a tech-szektorban, azon belül is a konzumer piacon fontos jellemzőket.

Design

Szeretjük, ha valami bátrabb, a megszokottól eltérő formavilágot tár elénk, esetleg a jövőben stílusteremtő lehet. A dizájn esetünkben az esztétikán túl az anyaghasználatot, az összeszerelés minőségét és az eszköz praktikusságát is magában foglalja.

Specification

Ez a szempont teljes mértékben a hardveres tulajdonságokat vizsgálja. Az adott piaci trendekhez mérten elvárt és azon túlmutató tulajdonságok pozitív irányba billentik a mérleget, a szegényes vagy elavult felhozatal viszont gyengíti az összképet.

Reliability

Vizsgáljuk, hogy az eszköz magabiztosan teljesíti-e a feladatát, hogy az ígért funkciók jól működnek-e, hogy mindezt mennyire körülményes beállítani és használni. Az első benyomás, illetve a tesztidőszak alatt próbáljuk felfedni az esetleges tervezési hibákat, illetve azokat a tulajdonságokat, melyek garanciális szempontból a jövőben érzékenyek lehetnek.

Innovation

Az innováció szempontjából azt keressük, hogy a gyártó beéri-e a kötelezővel, vagy tud-e kellemes meglepetéssel szolgálni. Akár olyan ötletek is feltűnhetnek, melyek utat mutathatnak a konkurenciának is, esetleg megreformálhatják az adott termék- és árkategóriát. Az újítás nem feltétlenül elvárt, így ezen a téren nem leszünk túlságosan szigorúak.

Price/Performance

Mi ezt a kategóriát nevezzük a vásárló ,,legjobb döntésének”, itt érezheti úgy, hogy a pénzéért a legtöbbet kapja, amikor a specifikáció, a megbízhatóság és a külső a kategória legversenyképesebb árával párosul.

Galéria megnyitása

iPon - 2023 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére