Shop menü

IGAZÁN ÜTŐKÉPES STRAPATELEFONNAL ÁLLT ELŐ A SAMSUNG, ITT A GALAXY XCOVER6 PRO

Minden eddigi strapabíró Samsung okostelefonnál lényegesen jobb képességekkel rendelkezik az újdonság, már 5G támogatással is szolgál.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Igazán ütőképes strapatelefonnal állt elő a Samsung, itt a Galaxy XCover6 Pro

A Samsung hosszú ideje biztosít strapatelefonokat, de ezek nem különösebben jó képességűek általában. Középszerű vagy még szerényebb vasakat szokott a vállalat kiadni például az XCover szériában, a mostani Xcover6 Pro azonban tényleg rászolgált a Pro jelzőre, köröket ver az elődjének tekinthető XCover 5-re.

Az újdonság kapcsán az első és legfontosabb, hogy rendelkezik IP68 és MIL-STD-810H minősítéssel is. Szóval még a katonai szabványban foglalt előírásoknak is megfelel, ami azt jelenti, hogy bírni fogja az intenzív rezonanciát, valamint a szélsőséges időjárási viszonyokat is. A képernyője érzékeli majd az érintéseket kesztyűs kéz esetén is, ami jól fog jönni munkakörnyezetben, ahova a masinát szánják. Arról pedig Gorilla Glass Victus+ üveg gondoskodik majd, hogy a fizikai sérüléseknek nemcsak a strapabíró ház, hanem a kijelző is ellenálljon.

Galéria megnyitása

A megjelenítő itt 6,6 hüvelykes lett, nagy fényerővel szolgáló PLS panel került bevetésre, ami Full HD+ felbontással rendelkezik. Azt is el lehet még mondani ennek kapcsán, hogy vizesen is érzékelni fogja a tapogatást. A megjelenítés során pedig 120 Hz támogatással is szolgálni fog, ennek köszönhetően jobb lesz a használati élmény.

Galéria megnyitása

Az Android 12 operációs rendszert alkalmazza a Samsung az újdonság esetében, és a One UI grafikus felhasználói felület is előkerült. Ennek a 4.1-es kiadását kapta meg a szerkezet néhány egyedi extra funkcióval megtoldva, melyeknek a munkában lehet majd hasznát venni. Kiemelte a vállalat itt a Knox támogatást, ami egyébként más Samsungoknál is adott, de itt ez különösen jól fog jönni például vállalati környezetben.

Galéria megnyitása

Az előlapi kamerája 13 megapixeles lett a Galaxy XCover 6 Prónak, persze itt nem a szelfik gyártása lesz az elsődleges cél, hanem a dokumentáláshoz szükséges fotók készítése. Valamint a céges videokonferenciákban való részvétel, melyek keretében Full HD minőség lesz elérhető.

Galéria megnyitása

A főkamerája a masinának már 50 megapixeles lett, és F/1.8-as rekesznyílású optikán keresztül tekint a világra a szenzor. Van itt PDAF támogatás és pixel összevonási lehetőség is. Mozgóképfelvételeket pedig 4K Ultra HD minőségben lesz képes megörökíteni az XCover6 Pro. Egyetlen társkamera található a fedélzeten, erről azt kell tudni, hogy 8 MPixeles az érzékelője, és a lencserendszere pedig ultra-széles látószögű.

A Snapdragon 778G rendszerchipet kapta meg az új Galaxy strapamobil, ennek köszönhetően a teljesítményére egészen biztos, hogy nem lehet majd panasz. Itt már van Snapdragon Elite Gaming platform támogatás, AI Engine és tényleg egy erőteljes lapkáról beszélhetünk, ha nem is a csúcson száll ringbe. Biztosított mellette 6 GB-nyi RAM is, a tárhely pedig 128 gigás kapacitással szolgál, szóval a megfelelő alap ebből a szempontból is adott. A háttértár esetében azt is elmondhatjuk, hogy van bővítésre lehetőség, ami egyre ritkább.

Galéria megnyitása

Most először 5G támogatással is szolgál Samsung strapamobil. Az XCover6 Pro a Sub-6 tartományt tudja meglovagolni, és elérhető lesz Dual-SIM-es változatban is, DSDS módot támogatva. A szerkezet még Wi-Fi 6E támogatással is szolgál, és Bluetooth 5.2 modul van benne NFC chippel is karöltve, továbbá a fejlett A-GPS vevő is elmaradhatatlan része a csomagnak.

Galéria megnyitása

A keménykötésű szerkezet csak feketében lesz elérhető az erőteljes vázzal. Itt el kell azt fogadni, hogy 235 gramm a termék tömege, és 168,8 x 79,9 x 9,9 milliméteres vonalak ölelik körül, szóval nem egy balerina alkatával bír. Az ujjlenyomat-olvasója az oldalára került, és egy USB 3.2 szabványnak megfelelő, C-típusú USB csatlakozóval is szolgál, miközben megtartotta a 3,5 milliméteres Jack csatlakozót is. Az akkumulátora csak 4050 mAh-s, ami mindenképpen egy komoly negatív ekkora méret mellett, és tölteni is csak 15 wattal lehet a gépet.

A Samsung Galaxy XCover6 Pro júliusban fog a boltokba kerülni Európában. A termék ajánlott fogyasztói ára 630 euróban lett meghatározva, ami cseppet sem szerény összeg, minden további nélkül tükrözi a strapabíróságot és a jó képességeket egyaránt.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére