Idén már biztosan nem lesz Computex

A TAITRA vezetősége úgy döntött, mostantól a 2021-es Computextre koncentrálnak, az idei showt elengedik a COVID-19 pandémia miatt.

Idén már biztosan nem lesz Computex

A COVID-19 pandémia miatt nagyon sok rendezvényt kellett lemondaniuk a szervezőiknek, illetve sok esemény költözött online platformokra annak érdekében, hogy a vírus terjedését lassítani lehessen. A Computex 2020 körül eleinte elég nagy volt a bizonytalanság, sokáig nem tettek hivatalos nyilatkozatot a megtartásával kapcsolatban a TAITRA illetékesei, ám végül úgy döntöttek, elhalasztják az eseményt a szokásos június eleji rajtról szeptember végére, valamint rövidebb és szerényebb is lesz a kiállítás. Idővel egyre több gyártó jelezte, ők bizony távol maradnak az idei Computextől – vagy az időzítés nem volt megfelelő számukra, vagy pedig a munkatársaikat féltették a Sars-CoV-2 vírustól.

Galéria megnyitásaA Computex 2020 esetében eddig úgy tűnt, hogy ha rövidebb is lesz a show és kevesebb kiállítót, illetve látogatót is vonz, azért mégis megtartják, vagyis 2020. szeptember 28-án megnyithatja kapuit. A szervezők azonban úgy látták, nagyon sok országban még mindig utazási korlátozásokkal próbálják lassítani a vírus terjedését, ami még mindig komoly felfordulást okoz világszerte, igaz, egyes régiókban éppen kevesebb esetszámot regisztrálnak, de a vírus akkor sem tűnt el. A korlátozások és a veszély miatt a kiállítók, a látogatók, illetve a média képviselői nem igazán tudnának megfelelő létszámban jelen lenni a shown, így a TAITRA csapata úgy döntött, az idei Computex rendezvényt teljes egészében törlik, helyette már a következő, 2021-ben megrendezésre kerülő showra készülnek.

A 2019-es rendezvényen igen sokan vettek részt, ugyanis 1685 kiállító érkezett 30 országból, valamint 42495 látogató tette tiszteletét 170 országól. Hogy a 2021-es Computex is hasonló számokkal büszkélkedhet-e? Ez csak attól függ, időközben hogyan alakul a COVID-19 világjárvány terjedése. Amennyiben javul a helyzet, úgy a következő Computex várhatóan 2021 június 1-től 2021. június 5-ig kerül megrendezésre.

Néhány online közvetítés így is megtekinthető lesz az elkövetkező időszakban. 2020. június 29-én a Taiwan Trade Show YouTube csatornáján keresztül több startup is bemutatja majd új termékeit és technológiáit, míg 2020. szeptember 28-án, amikor az idei Computex kezdődött volna, online platformon keresztül mutathatják be az érdeklődő kiállítók legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap