Huawei: A Hongmeg OS egyáltalán nem alkalmas az Android kiváltására

A pletykákkal ellentétben nagyon más célt szolgál, mint a mobilok meghódítása.

Huawei: A Hongmeg OS egyáltalán nem alkalmas az Android kiváltására

Amikor az Egyesült Államok úgy határozott, hogy a Huawei-től megvonja az amerikai fejlesztések használatának a lehetőségét, ezzel együtt az Androidot is, gyakorlatilag egy pletykaáradat szabadult el arról, hogy a vállalat milyen alternatívákkal rendelkezi. Természetesen a híreszteléseknek egy része egészen biztos, hogy alaptalan volt, így például most már abban is biztosak lehetünk, hogy a Hongmeng OS nem fogja kiváltani az Androidot.

A vállalat egyik vezetője, Catherine Chen egy interjúban beszélt arról, hogy mi is az a Hongmeng operációs rendszer, és így derült fény arra, hogy ez egyáltalán nem azzal a céllal jött létre, amit mindenki szeretett volna belelátni a fejlesztésbe. A Hongmeng létrehozásakor abszolút nem az volt a célja a vállalatnak, hogy alternatívát teremtsen az Android számára, ez egy olyan megoldás, ami a Dolgok Internetével kapcsolatos fejlesztésekhez kötődik, és ezen belül is elsődlegesen az nagyobb vállalati partnerek lehetnek majd az érdekeltek a használatában.

Catherine Chen teljesen egyértelművé tette, hogy a Hongmeng a jelenlegi formájában alkalmatlan az Android helyettesítésére, de a vállalatnak soha nem is volt az a célja, hogy ezzel váltsa le a Google fejlesztését. Ez csupán a vadabb pletykákban merült fel, a cég vezetése pedig végig tisztában volt azzal, hogy a Hongmeng OS nem fog megoldást jelenteni arra, ha az Android használati jogaitól elesnek. A szakember Belgiumban bizonyult az átlagosnál beszédesebbnek, így már sokkal tisztábban lehet látni a Huawei helyzetét.

Galéria megnyitása

Egyebek mellett arról is nyilatkozott Chen a beszélgetés során, hogy a Hongmeng OS meg sem közelíti a komplexitásában azt a szintet, mint ahol az Android áll. Mindössze néhány ezer soros a kódja a vezető szavai alapján, nem pedig több milliós, mint egy mobilos operációs rendszeré. Ennek is köszönhető egyebek mellett az, hogy a Hongmeng OS a korábbi pletykáknak megfelelően nagyon gyors tud lenni, és jóval alacsonyabb késlekedéssel teheti a dolgát, az Androidnál. Mint megtudhattuk, annak ellenére, hogy a Hongmeng név frissen lett bejegyezve, már régóta készült ez, és mindig is ipari, IoT felhasználásra szánta a vállalat, szóba sem került, hogy az Androidot válthatná. Ez annyiban nem meglepő, hogy a Huawei eddig még hivatalosan mindig arról beszélt, hogy esze ágában sincs lecserélni a Google rendszerét, amíg az elérhető a számára, teljes mellszélességgel támogatja.

Azt nem tudni, hogy a Huawei mit kezdhetne akkor, ha egyszer tényleg megvonnák tőle az Andoidot, esetleg egyéb okból kellene más mobilos operációs rendszer után néznie. Ha nem is Hongmeng OS néven, de talán más formában tényleg rendelkezik a cég ilyen irányú fejlesztésekkel is, csak egyelőre nem kívánja felfedni a lapjait.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap