Hogyan készüljünk fel a koronavírus ellen?

Szappan, kézfertőtlenítő, vagy éppen egy jó gumikesztyű: mindegyik jó szolgálatot tehet a vírusokkal és baktériumokkal vívott harcban.

Hogyan készüljünk fel a koronavírus ellen?

Szappan, kézfertőtlenítő, vagy éppen egy jó gumikesztyű: mindegyik jó szolgálatot tehet a vírusokkal és baktériumokkal vívott harcban.

Bár a sajtó jelenleg a Wuhanból kiinduló, és apránként egyes félelmek szerint már-már világméretű járvánnyá duzzadó koronavírustól hangos, távolról sem csak ez az egy kór fenyegeti az embereket. A betegeket nemritkán hetekre kiütő, ráadásul a krónikus betegségekkel vagy öregekkel egy háztartásban élőkre igen veszélyes influenza is dühöng. A védőoltás beadása mellett leginkább megelőzéssel tehetünk azért, hogy ne kapjuk el a kórt, és minimalizáljuk annak az esélyét, hogy megfertőzzünk másokat.

Lássunk hát pár gyakorlati tippet!

A kézmosás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A ma már az anyák megmentőjeként tisztelt, tragikus sorsú Semmelweis Ignác felfedezése közismert. Az sem véletlen, hogy a WHO október 15-én külön világnapot szentel ennek a gyors, egyszerű és rendkívül hatékony védekezési módnak. Azonban súlyos probléma, hogy hangozzék ez bármennyire is abszurdan, sokan nemes egyszerűséggel rosszul mosnak kezet, így lényegében csupán a tisztítószert pazarolják. A valóban higiénikus kézmosáshoz a magyarul számos más weboldal mellett az ANTSZ honlapjáról is elérhető, képekkel illusztrált útmutató előírásait kell követnünk. Fontos, hogy maradéktalanul tartsuk be a procedúra lépéseit, hiszen az ellenkező esetben fáradozásaink nem sokat érnek.     

Ahogy tehát látható, folyékony szappanra és egy jó szappanadagolóra van szükség. A választék bőséges. A balzsamos összevetőkkel kényeztető OEM Folyékony szappan ötliteres kiszerelése kiváló ár-érték aránya miatt ideális választás. Ám a kellemes sárgadinnye-illatú GOJO LPK Alphamouss M habszappan, vagy az antibakteriális TORK folyékony szappan sem okozhat csalódást. Válasszunk ízlésünk és pénztárcánk szerint, de még egyszer fontos hangsúlyozni: ne azon a maximum egy percen akarjunk spórolni, amivel szavatolhatjuk a saját és szeretteink védelmét. Vagy gyorsan mosunk kezet, vagy jól, arany középút sajnos nincs.

A szappanadagolóknál érdemes lehet egy automata rendszerű, nyomógomb nélkül működő modellt választani. A pénztárcakímélő és egy éves garanciával bíró G21 Resil vagy a G21 River mellett a némileg borsosabb áron kínált, roppant elegáns DELABIE Automata jöhet még szóba.    

Természetesen utazás közben, egy rendezvényen vagy a szabadban járva-kelve sem árt gondoskodnunk a megfelelő védelemről. Az ötvenes kiszerelésben árult Vileda Colors kesztyűk jó szolgálatot tehetnek a tavasz bekövetkeztével megsűrűsödő kerti munkáknál, vagy ha a konyhában dolgozunk. Míg a kézfertőtlenítéshez a méltán népszerű, alkoholos és illatmentes gél használata javasolt. Megjegyzendő, hogy mint ahogy a kézmosás során, az efféle termékek igénybevételekor is ajánlott követni a WHO útmutatását.

Végül, ha már megtörtént a baj, kétes értékű házi csodaszerek és az interneten gombamód szaporodó, mérsékelten megbízható népi praktikák tessék-lássék alkalmazása helyett természetesen ajánlott mihamarább orvoshoz fordulnunk, hiszen könnyen megeshet, hogy drámaian félrediagnosztizáljuk magunkat. Ezzel együtt egy pontos lázmérő sokat segíthet, mert folyamatosan nyomon követhetjük állapotunkat, és megtudhatjuk, hogy helyzetünk javul-e. A LAICA TH3106W digitális lázmérő villámgyorsan mér, használata pedig annyira egyszerű, hogy még egy gyermeknek sem okoz nehézséget.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap