Hivatalos az idei Apple WWDC időpontja

A vállalat szerint olyan dolgok jöhetnek, amitől eldobjuk majd az agyunkat.

Hivatalos az idei Apple WWDC időpontja

Már korábban lehetett arról híreket hallani, hogy június legelején lesz az Apple következő fejlesztői konferenciája, de csak most nyert hivatalos megerősítést az időpont. A vállalat borítékolhatóan számos újítással készül a rendezvényre, de konkrétumokat egyelőre még nem árult el.

Minden évben megrendezi az Apple a Worldwide Developers Conference névre hallgató eseményt, és 2019-ben sem lesz ez másként, már biztosan kijelenthetjük. A cupertinói alakulat tervei szerint június 3-án nyitja meg a kapuit a rendezvény, és június 7-ig lesznek folyamatosan előadások az érdeklődő fejlesztők számára. A helyszínt a McEnery Convention Center biztosítja Kaliforniában a WWDC számára, és az előzetes információk alapján meglehetősen nagy látogatószámban reménykedik a vállalat, akár hétezer érdeklődő is megfordulhat az idei eseményen. A jegyek véletlenszerűen lesznek értékesítve, mert többszörös túljelentkezésre számíthat az Apple, annak ellenére, hogy egy jegy egyébként meglehetősen drágán, 1600 dollárért cserébe vásárolható meg – ez persze valószínűleg senkit nem érhet meglepetésként, mert már tavaly is ennyibe került a belépő. (De néhány szerencsés diák ingyen juthat majd be, a cég minden évben igyekszik segíteni az ígéretes ösztöndíjasokat.)

Galéria megnyitása

A WWDC-n napokig lesznek a különböző tematikájú előadások, workshopok, amelyek elsősorban a fejlesztőket veszik célba, de a legtöbb érdeklődőt minden bizonnyal a megnyitó fogja vonzani, ahol az Apple egy sor érdekes újításról számolhat majd be, ami a fogyasztókat és a fejlesztőket egyaránt érintheti. Pontosan nem lehet tudni, hogy mire készül a vállalat, de az szinte borítékolható, hogy itt kerül beharangozásra a különböző operációs rendszereinek a következő főverziója, így terítéken lehet az iOS 13, a macOS 10.15, a watchOS 6 és vélhetően a tvOS is frissül majd, aminek az iOS-hez hasonlóan a 13-as verziója érkezhet.

A különbözős szoftveres megoldások minden bizonnyal hoznak majd izgalmas újításokat, de ezekre egyelőre sajnos nem sok rálátásunk van. Az iOS például kaphat egy rendszerszintű sötét módot, az iPadnek változhat a grafikus felülete, és érheti módosítás az Otthon, de a Fotók szolgáltatást is egyebek mellett. Az Apple teljesen új szolgáltatásokat is leleplezhet majd, amik új lehetőségeket nyújthatnak a felhasználóknak. A WWDC legforróbb témái között előre láthatólag olyan dolgok jelenhetnek majd meg, mint a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás, a kiterjesztett valóság (AR), az egészséges életmód és talán egyéb irányvonallal is számolni lehet, ami meglepetés lesz. Azt nehéz megjósolni, hogy az Apple hardveres újítással készül-e az eseményre, ugyanis ilyenek néha előfordulnak, de nem minden fejlesztői konferencián gyarapodik a vállalat eszközkínálata.

Az Apple kiemelte még azt a WWDC kapcsán, hogy akik nem lehetnek ott élőben az eseményen, azok mindenképpen figyelemmel kísérhetik az online közvetítésen keresztül a nyitórendezvényt. Erre több felületen is lesz lehetőség, nézhető majd a fejlesztői konferencia a saját weboldalán böngészőből, vagy a WWDC applikáción keresztül, ami telepíthető az Apple TV platformra vagy az iOS-es okostelefonokra, táblagépekre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap