Hiba miatt áll az Android Q Beta 4 terjesztése

Hiba miatt áll az Android Q Beta 4 terjesztése

A Google tegnap indította útra az Android Q operációs rendszer negyedik béta kiadását, de már az első visszajelzéseket követően látni lehetett, hogy valami nincs rendben vele. A problémákat a keresőóriás is észlelte, éppen ezért úgy határozott, hogy határozatlan időre felfüggeszti a terjesztését.

Többféle telepítési hibába futottak bele a Pixel referencia okostelefonok tulajdonosai, amikor megpróbálták a fejlesztés alatt álló Android 10 operációs rendszert használatba venni. A problémás esetek között meglehetősen súlyosak is akadtak. Voltak, akiknél egész egyszerűen csak nem települt fel az újdonság, de akadtak olyanok is, akiknek a készüléke használhatatlanná vált a frissítést követően. Egyes Pixelek folyamatosan újra indultak az operációs rendszer betöltése közben, mások pedig olyan hibát produkáltak, hogy csak a recovery módba voltak képesek belépni.

A Google azt közölte, hogy jelenleg vizsgálja, hogy mi lehet a probléma forrása, amíg ez, és természetesen a javítás nem ér véget, addig felfüggeszti a frissítés terjesztését. Egyelőre nem lehet tudni, hogy hol csúszott hiba a gépezetben. Annyi biztos, hogy a telepítés módjától független a dolog, mert a visszajelzések között voltak olyanok, akik az Android Q harmadik bétájára szerették volna ezt ráhúzni OTA módon, és akadtak, akik manuálisan letöltve, és teljesen új telepítéssel próbálták feltenni sikertelenül.

A keresőóriás eddig azt közölte az ügy kapcsán, hogy sajnálja a fennakadásokat, és azokat a felhasználókat, akiknek gondja akadt. És most minden erejével arra koncentrál, hogy megoldást találjon. Amennyiben sikerült elhárítani a problémát, akkor amint lehet újra fog indulni az Android Q negyedik bétájának a terjesztése. Ez egyébként egy egészen fontos kiadás, mert itt a fejlesztők már a végleges API és SDK csomagokat kapják, és ettől kezdve már lehet publikálni a frissített programokat a Play Áruházban.

Galéria megnyitása

Azt nem tudni, hogy az Andoid Q Beta 4 hibája befolyásolni fogja-e bármilyen módon az operációs rendszer korábbi menetrendjét. Arra vonatkozóan pontos információt egyébként nem közölt a vállalat, hogy a már kiadásra jelölt ötödik és hatodik béta mikor lesz elérhető, csak szimplán a harmadik negyedévre ígérte ezeket a Google, mint ahogy a végleges kiadás debütálását is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward