Shop menü

HAVEROKKAL MEGOSZTHATÓ YOUTUBE CSOMAG ÉRKEZIK

A YouTube egy új előfizetési lehetőséggel rukkolhat elő hamarosan, amire sok érdeklődő lehet majd.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Haverokkal megosztható YouTube csomag érkezik

Jelenleg a YouTube-ra három különböző formában lehet előfizetni, de nagyon úgy fest, hogy ez hamarosan megváltozhat. Érik egy új előfizetési opció, ami jelen állás szerint abban az esetben jöhet majd jól, ha az ember a barátaival szeretne közösen befizetni a platformra. Érdekes lesz majd látni, hogy ez mennyiben tér majd el a családi csomagtól.

A YouTube az elmúlt hónapokban egyre többet tesz azért, hogy felszámolja a szabálytalan eléréseket. Rendkívül látványosan nekiment a hirdetéseket blokkoló kiterjesztéseknek és egyéb eszközöknek. Ha kellett, akkor a felhasználói élményt rontotta annak érdekében, hogy az embereket révegye a segédeszközök kikapcsolására. Az utóbbi időben pedig már azon dolgozik, hogy a VPN-t igénybe vevő, trükkös előfizetők soraiban is rendet tegyen.

Szerencsére most úgy fest, hogy azért a vállalat próbál kompromisszumot kötni, ugyanis egy közösségi bejegyzésben ezúttal arról számolt be, hogy létrehoz egy új előfizetést, új közönségnek. A készülőben levő opció talán minden eddiginél több felhasználó számára lehet majd érdekes. Részleteket ennek kapcsán még nem osztott meg a YouTube, de az elhintett előzetes információ alapján ez arra szolgál majd, hogy ismerősök, barátok együtt fizethessenek elő a szolgáltatásra.

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy tagjainknak több csomagválasztási lehetőséget kínáljunk a meglévő ajánlataink további régiókra történő kiterjesztésével, miközben új csomagokat is bevezetünk, és megvizsgáljuk, hogyan oszthatja meg előnyeit barátaival a jövőben!” – áll a cég bejegyzésében.

Jelenleg a YouTube három előfizetési lehetőséget ismer, kínál. Adott az Egyéni, ahol a felhasználó saját magának tud befizetni a szolgáltatásra. A Család opciónál 5 családtag számára biztosítható csomagról beszélhetünk, de ez azoknak a családtagoknak szól, akik tényleg egy háztartásban élnek. Továbbá van egy Diák lehetőség, mellyel a fiatalok kedvezményes hozzáféréshez jutnak addig, ameddig tanulnak.

A diákok jelenleg Magyarországon 1090 forintot fizetnek a szolgáltatásért, az Egyéni csomagért 1790 forintit kell leszurkolni havonta, a családoknak pedig 2690 forintba kerül a YouTube Premium. Érdemes azt is megjegyezni, hogy ebben már benne van a YouTube Music zenestreaming szolgáltatás korlátlan elérése is, a reklámmentes YouTube mellett.

Galéria megnyitása

A barátokkal igénybe vehető előfizetési lehetőség valószínűleg nem lesz olyan kedvező, mint a Család opció. Ez többféle módon is üzemelhet. Elképzelhető, hogy például 3-4 ember veheti majd igénybe egy fix összegért cserébe, de az is lehet, hogy az emberek a teljes áron fizetett Egyéni csomagjukra tudnak majd barátokat felvenni egyenként, egy kedvezményes összegért cserébe. Mindenképpen érdekes lesz majd ez, mivel jelenleg valószínűleg a legtöbb Családi előfizetést baráti társaságok alkothatják valójában. A YouTube pedig a Netflix mintájára elkezdheti felszámolni az ilyen visszaéléseket is.

A YouTube azon is dolgozik, hogy minél több extrával szolgáljon a Premium csomagot megváltó felhasználóknak. A szolgáltatás hamarosan lehetőséget nyújt majd az Android operációs rendszerű eszközökön arra, hogy már a YouTube Shorts videókat is lehessen kép-a-képben módban fogyasztani. Így egyszerre nézheti az ember a 60 másodpercnél rövidebb videókat, és közben böngészhet az interneten vagy cseveghet az ismerőseivel.

Elsőként a YouTube Premium részeként kerül bevezetésre az is, hogy a képernyő szélén dupla koppintással azonnal a felvétel legérdekesebb részéhez lehessen ugrani. Azt már hosszú ideje figyeli a rendszer, hogy melyik részt nézik meg egy videóban a legtöbben, és ehhez kapcsolódik a mostani újítás. Ezen felül pedig még egyéb kísérleti funkciókat is el lehet érni igény szerint, ilyen például az „Okos letöltések”, ahol a rendszer magától tud elmenteni offline megtekintésre érdekesnek vélt Shorts videókat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére