Hatalmas hibát vétett az Instagram

Olyan funkciót tett elérhetővé millióknak, amit nem kellett volna, és a fejlesztés alatt álló újítás nem mindenkinek nyerte el a tetszését.

Hatalmas hibát vétett az Instagram

Korábban már szó volt arról, hogy az Instagram szakemberei egy olyan fejlesztésen dolgoznak, ami teljesen megváltoztatná a videókat és fotókat felvonultató főfolyam működését. A különböző bejegyzéseket nem vertikálisan lehetne görgetni, hanem horizontálisan léptetni. És a napokban a kelleténél több felhasználó első kézből tapasztalhatta meg, hogy miként működne ez.

Az Instagram egy szerveroldali frissítést követően szerette volna ezt az újítást egy maroknyi tesztelő számára elérhetővé tenni, viszont a dolog nem éppen úgy sült el, ahogy tervezte a vállalat. A képmegosztón hirtelen emberek millióinál vált elérhetővé az új grafikus felhasználói felület. Az Instagram elkövetett egy hibát, és ennek köszönhetően olyanok is megkapták a horizontálisan „görgethető” felületet, akiknél ennek még az aktuális állapotában nem kellett volna megjelennie.

Galéria megnyitása

Az ügynek lett is némi visszhangja, és nem azért, mert a cég a probléma felfedezését követően mindent visszaállított az eredeti állapotába, hanem mert az újítás pillanatok alatt kiakasztotta az emberek egy csoportját. A horizontális lapozás megjelenése kisebb felzúdulást váltott ki az érintettekből, és néhányan azonnal jelezték a képmegosztón, hogy a jelenlegi (fejlesztés alatt álló) formában nem igazán szeretnék viszont látni ezt a felületet. Az ügyet különösen kínossá tette, hogy pont az ünnepek alatt történt, szóval az átlagosnál is jóval több felhasználó volt aktív az Instagramon, amikor a fejlesztés alatt álló újítás váratlanul közkincs lett.

Az esetet követően az Instagram nemrégiben kinevezett vezetője, Adam Mosseri elmondta a Twitteren, hogy eredetileg csak egy kicsi teszt lett volna a cél, és sajnálja a történteket. A szakember a funkcióval kapcsolatos kritikákra viszont nem reagált.

Azok, akik nem látták élesben a felületet, megnézhetik az alábbiakban Alex Heath felvételét arról, hogy ez miként működik a jelenlegi állapotában. Megfigyelhető, hogy a bejegyzéseken egyesével lehet ugrálni, nincs folyamatos görgetés, így nagyobb figyelmet kapnak az egyes feltöltések, de az emberek lassabban tudják magukat „átrágni” a fotókon, videókon. Alapesetben csak a tartalom látható, már ahhoz is felfelé kell kicsit húzni, hogy a feltöltő adatai láthatóvá váljanak, a hozzászólások pedig még határozottabb felfelé görgetéssel hozhatóak elő. Ha pedig végzett a kommentek olvasásával az ember, akkor a felülre tolt kép/videó alján található gomb megnyomásával képes visszaugrani a főfolyamra. Ezt a működést egyértelműen a Történetek felülete inspirálta, és bár a Történetek népszerűsége gyorsan ível felfelé, a jelek szerint sokan nem kíváncsiak a grafikus felületére a folyamnál.

Kíváncsian várjuk, hogy a váratlan blama után hogyan határoz az Instagram vezetése, beveti-e majd vajon a horizontális felületet, vagy marad a vertikális görgetés, esetleg kerül majd egy kapcsoló a beállításokba, amivel lehetőség lesz választani a különböző módok között.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap