Hatalmas csapás vár a Huawei-re?

Hatalmas csapás vár a Huawei-re?

A Huawei több piaci szegmensben is az élmezőnyben van, de az utóbbi időben egyre több ország dönt úgy, hogy nem kér a vállalat által szállított hálózati megoldásokból. Az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland és Japán már hivatalosan is bejelentette, hogy ellenzi a Huawei eszközök használatát, és Norvégia is fontolgatja egy ideje, hogy fellép a vállalattal szemben, most pedig arról szólnak a hírek, hogy a németek is hátat fordíthatnak neki.

Németországi lapértesülés szerint a kormány már azon dolgozik, hogyan tudná kitiltani a céget az új generációs hálózatok fejlesztéséből. A Huawei 4G LTE-s készülékeit szinte a világ minden táján használják, az 5G esetében viszont nagyon más lehet a helyzet, ha folytatódik a mostani tendencia. Amennyiben a németek célt érnek, akkor az ottani szolgáltatók is más gyártók hálózati eszközeit lesznek kénytelenek alkalmazni. Az elsődleges indok nem meglepő módon Németországban is a nemzetbiztonsági kockázat lehet a Huawei termékei ellen. Ugyanakkor ezzel a döntéssel kettő legyet üthetne egy csapásra a kormány, mert így csökkenthetné a Kínától való gazdasági függőségét, ez utóbbi miatt pedig mostanában meglehetősen sok kritikát kapott több politikai fronton is.

Galéria megnyitása

A telekommunikációs óriás Németország kiesésével egy újabb jelentős piactól távolodna el, de ez csak a kisebbik része lenne, mert ami ennél is nagyobb gondot jelentene a számára, hogy Németországot mások is követhetnék, ahogy többen követték korábban az Egyesült Államokat. Egy olyan gazdasági szereplőről beszélhetünk most, akinek a döntéseit más országok is kiemelt figyelemmel kísérik és sokszor alkalmazkodnak hozzá. Adott esetben pedig akár nyomást is gyakorolhat a partnereire a német kormány, hogy lépjenek fel a Huawei-jel szemben.

A Huawei és Kína korábban folyamatosan azt hangsúlyozta, hogy semmilyen bizonyíték nincsen az ellen rendszeresen felhozott vádakban. Viszont éppen nemrégiben kémkedés miatt letartóztathatták a Huawei egyik lengyelországi vezető beosztású dolgozóját, és bár pontosan nem lehet tudni annak az ügynek a részleteit, az egészen biztos, hogy nem segíti a cég aktuális helyzetén, megítélésén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap