Hasznos újítással bővült a Google Kereső

Hasznos újítással bővült a Google Kereső

A Google folyamatosan arra törekedik, hogy a lehető legjobb találatokat biztosítsa a felhasználók számára a keresőjével. Most egy olyan funkciót vezet be, aminek köszönhetően még egyszerűbbé és gyorsabbá válik a keresési eredmények áttekintése, valamint a szükséges információk beszerzése.

A vállalat a hivatalos közleményében azt a példát hozta, hogy milyen találatokat kapnak majd az emberek ettől kezdve, ha arra keresnek, hogy „Quartz vs Granite” azzal a céllal, hogy kiderítsék, hogy melyik anyagot érdemesebb olyankor használni, amikor új konyhapultot készítenek. Az egyszerűség kedvéért maradunk mi is ennél a példánál. A szóban forgó keresésre a szolgáltatás azonnal listázza majd az összehasonlítással foglalkozó képeket, leírást és két anyagról, és ezek alatt pedig következnek az újdonságnak számító tematikus panelek. Előtérbe kerül itt a költség, egyik-másik anyag előnye, a tömege és a strapabíróság. Mindegyik téma egyetlen sávot foglal el, de a képernyő jobb oldalán ott van a lefelé mutató nyíl, ami lehetőséget biztosít a panelek kibontására és a szükséges információk egyszerű szövegként való elolvasására. A Google minden esetben megjelöli a forrást, és szükség esetén meg is látogathatóak a hivatkozások, ha esetleg még több információra van szükség az adott leírásból.

Galéria megnyitása

A Google nem ment bele a tematikus panelek működésének a hátterébe, de nagyjából sejthető, hogyan megy ezeknek az összeállítása. A szolgáltatás vélhetően egyszerűen megvizsgálja, hogy az adott keresést milyen kiegészítésekkel szokták még nézni a felhasználók, és ezekből emeli ki a legszükségesebbnek vélt dolgokat; az információs panelre pedig a leggyakrabban megnyitott találatról emelheti ki a megfelelő ismereteket a Kereső. A rendszer minden esetben próbál majd ilyen panelekkel szolgálni, de mindig változó lesz az, hogy az adott keresésnél mennyi témában tud azonnal infókkal szolgálni. Előre láthatólag minél konkrétabb egy keresés, annál kevésbé tud majd ez a funkció érvényesülni.

Galéria megnyitása

A Google a mobilos felületen mutatta be az információs panel megjelenését, de állítólag asztali környezetben is hozzáférhető lehet majd ez. Az újítás a következő napokban (hetekben) jelenhet meg fokozatosan a felhasználóknál.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap