Shop menü

HASZNOS KIS PC KARBANTARTÓ ALKALMAZÁST KÉSZÍT A MICROSOFT, A BÉTA VÁLTOZAT MÁR EL IS ÉRHETŐ

A PC Manager bétája segíthet benne, hogy Windows alapú rendszerünk jobb teljesítményt produkáljon, és extraként még a fontosabb feladatok egy részét is egy helyre csoportosítja.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Hasznos kis PC karbantartó alkalmazást készít a Microsoft, a béta változat már el is érhető

A Microsoft szoftverfejlesztő csapata egy haszns alkalmazáson dolgozik a háttérben, ami segít a felesleges fájlok gyors eltávolításában, valamint némi rendszermemória felszabadításában is, így összességében jobb teljesítményt érhet el rendszerünk. Az egyszerűen csak PC Manager névre keresztelt alkalmazás olyan népszerű szoftverek riválisaként érkezik, mint amilyen például a CCLeaner, hozzájuk képest némi extrát is kínál, ugyanis a Windows Defenderhez hasonlóan veszélyes fájlok és tartalmak keresésre is képes, valamint ellenőrizhetjük rajta keresztül azt is, elérhető-e frissítés a Windows Update szolgáltatáson keresztül.

A béta státuszban elérhető alkalmazás néhány napja a Twitter virtuális hasábjain keresztül keltette fel a média figyelmét, az XA Developers fórumán pedig egy pcmanager.microsoft.com linkre lettek figyelmesek, ami akkoriban még csak kínai nyelven volt elérhető. A szoftver egyelőre még nem vált elérhetővé a Microsoft Store kínálatában, viszont már letölthető, így az érdeklődők ki is próbálhatják.

Galéria megnyitása

Maga a PC Manager a rendszer indulásakor betöltődik, majd a tálcán várja, hogy szükség legyen rá. Indításakor ellenőrzi a rendelkezésre álló tárhelyet olyan állományok után kutatva, amelyekre nincs szükség, vagyis ezek törlésével értékes hely szabadítható fel – mintha csak a CCLeanert használnánk. A „tárhely-tisztító” funkció mellett RAM tisztító szolgáltatás is rendelkezésre áll, amely a nem használt szolgáltatásokat takarítja ki a RAM-ból, így akár 10% körüli mértékben is emelkedhet a rendelkezésre álló szabad memóriakapacitás. Ezzel együtt a szoftver abban is segít, hogy megtudjuk, a rendszerindításkor automatikusan elinduló szoftverek milyen hatással vannak a teljesítményre, az éppen használaton kívüli folyamatokat pedig segít leállítani, hogy értékes CPU-idő váljon elérhetővé.

Az alkalmazásnak van néhány olyan funkciója is, amelyek kevésbé hasznosak: például emlékeztet, hogy állítsuk át meglévő webböngészőnket a Chrome alapú Edge-re, plusz arra is javaslatot tesz, hogy a háttérben futó egyéb védelmi alkalmazásokat állítsuk le. Noha a PC Manager még mindig csak béta verzióban érhető el, már most is hasznos kiegészítőnek minősül, ugyanis sok hasznos funkciót tartalmaz, amelyekre napi szinten szükség lehet. A szoftvert jelenleg innen lehet letölteni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére