Hasznos funkcióval bővül a Facebook Stories

Hasznos funkcióval bővül a Facebook Stories

A Facebook folyamatosan olyan lépéseket tett, amikkel sikerült mostanra elérni, hogy a Stories felületet egyre több felhasználó vegye igénybe. És a vállalat további fejlesztésekkel próbálja az emberek számára még érdekesebbé, hasznosabbá tenni ezt.

Most arról számolhatunk be, hogy az Instagram Történetekkel rendkívül szoros rokonságot ápoló Facebook Stories már lehetőséget nyújt majd arra is, hogy a felhasználók eseményeket osszanak meg itt. Persze egy képernyőmentéssel ezt eddig is meg lehetett tenni, de ezúttal ennél sokkal többről van szó. Az új funkció révén úgy lehet az átmeneti megosztásra szolgáló felületre kitenni különböző rendezvények, eseményeket, hogy a követőek azonnal jelentkezhetnek is arra, a felhasználó pedig minden jelentkezővel pillanatok alatt felveheti a kapcsolatot.

Az új funkciót a megosztónak úgy kell használnia, hogy a népszerűsíteni kívánt esemény lapját meg kell nyitni a webes vagy a mobilos felületen, rá kell nyomni a megosztásra szolgáló gombra, és itt a korábbi opciókon felül megjelent egy új menüpont „Share to Your Story” címszóval; erre kell rábökni ahhoz, hogy a Stories felületen megjelenjen a kívánt tartalom. A követők az így közzétett eseményeknél látni fogják a bejegyzés borítóképét és egy rövid összefoglalót a rendezvény címével, annak az időpontjával és a megrendezés helyszínével. Itt a beágyazott „Interested” gombbal azonnal lehet az érdeklődést jelezni, a matrica más részét megérintve pedig elérhető az esemény oldala, ahol részleteket lehet megismerni az alkalommal kapcsolatban.

A megosztó visszanézheti, hogy kik érintették meg az érdeklődést jelző gombot, és azon belül mely felhasználók biztosak abban, hogy mennek, és melyek azok, akik csak gondolkodnak azon, hogy elmennek. Remek extra lehetőség itt, hogy a pozitív visszajelzést leadók számára azonnal lehet indítani egy csoportos Messenger beszélgetést is. Ezt kihasználva az emberek azonnal fel tudják venni a kapcsolatot az érdeklődőkkel, és az esetlegesen felmerülő kérdésekre rögtön tudnak válaszolni szükség esetén.

Galéria megnyitása

A Facebook a bejelentésében arról beszélt, hogy reményeik szerint így még több emberhez jutnak majd el az események, ez pedig megkönnyítheti például a szervezést. A vállalat még a közelgő nemzetközi nőnapról (március 8.) is említést tett, a cég úgy véli, ennek a funkciónak hála még többen ünnepelhetik ezt meg. A vállalat már korábban tesztelte ezt a funkciót szűk körben, és mindenkinek még most sem lesz ez hozzáférhető, csak az Egyesült Államokban, Brazíliában és Mexikóban lehet egyelőre igénybe venni, de ez hamarosan megváltozhat.

Facebook: Android | iOS

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap