Hasznos fejlesztéseket kap a WhatsApp

Hasznos fejlesztéseket kap a WhatsApp

A WhatsApp kapcsán kettő érdekes dologról is beszámolhatunk most, és ezek igazából teljesen különböző területeken hivatottak javítani a szolgáltatás minőségét. Az egyik újítás, amiről szó lesz az alábbiakban, hogy fejlődik a kép-a-képben mód, a másik pedig, hogy új eszközzel száll szembe a vállalat a hamis hírekkel.

Növekvő szabadság a PiP videózásnál

A WhatsApp tavaly vezette be a különböző mobilplatformokon a kép-a-képben funkciót, ami lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók az üzenetben kapott videókat egy kicsi ablakban tekinthessék meg, miközben gond nélkül folytatják a csevegéseiket. Eddig az Android operációs rendszerű eszközökön úgy lehetett nézni a PiP opciót kihasználva a mozgóképfelvételeket, hogy addig ment a lejátszás, amíg a felhasználó benne volt a WhatsApp alkalmazásban, és beszélgetett az ismerőseivel, rokonaival, barátaival. Ez viszont hamarosan megváltozik, és még nagyobb szabadságot kapnak majd a felhasználók. A program egy friss béta kiadásában már akkor is lehet folytatni a WhatsAppon kapott videó megtekintését, ha az eszköz tulajdonosa leteszi a háttérbe az appot, vagy esetleg átlép egy másik alkalmazásba. A videó ilyenkor is az előtérben marad egy lekicsinyített ablakban.

Galéria megnyitása

Az androidos program 2.19.86-os verziójában megjelent fejlesztést minden bizonnyal örömmel fogadják majd a felhasználók. Azt nem lehet tudni, hogy a végleges kiadásba ez mikor kerülhet be, de remélhetőleg minél hamarabb. És még ennek kapcsán meg kell jegyezni, hogy egyébként az iOS-es szerkezeteknél a kép-a-képben már eleve nagyobb szabadságot nyújtott eddig is, mint Androidon.

Harc a hamis hírek ellen

A WhatsApp esetében már régóta ismert, hogy kedvelt platform az álhírterjesztők körében, és különösen sok problémát okoznak a megtévesztő tartalmak Indiában, ahol egy-egy valótlanságokat tartalmazó anyag korábban futótűzként terjedt az emberek körében. A vállalat mostanra elkezdte korlátozni az üzenetek továbbításának a lehetőségét, de még így is sok emberhez juthatnak el olyan dolgok, amik félrevezetőek lehetnek. Ezért jött létre a Checkpoint Tipline, melyen keresztül a bizonytalan eredetű tartalmaknak meg lehet győződni a valóságtartalmáról. Ez egy olyan új szolgáltatás, ahová be lehet küldeni egy üzenet formájában a gyanúsnak vélt híreket, megosztásokat, és a hitelesség ellenőrző központ megvizsgálja azt, majd értesítést küld az eredményről. Egy-egy beküldött dolgot a Checkpoint Tipline hitelesnek, hamisnak, félrevezetőnek, vitatottnak vagy hatáskörön kívül esőnek jelölhet. Mivel Indiát érinti először, az angol mellett, a hindi, a telugu, a bengáli és a malajálam nyelv a támogatott.

Galéria megnyitása

Amennyiben Indiában eredményes lesz a Checkpoint Tipline, úgy más országokban is megjelenhet ez a későbbiekben. Indiában egyébként elsősorban az a cél, hogy a választások ideje alatt fékezzék a WhatsApp befolyását.

WhatsApp: Android | iOS

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap