Hamarosan indulhat a videokonferencia-telefonkönyv

Hamarosan indulhat a videokonferencia-telefonkönyv

Magyarországon mintegy tízezer videokonferencia-állomás és -terem található, de ezek ma még nem kommunikálnak egymással, vagyis csupán a vállalatokon belüli videokapcsolat működik. A Magyar Telekom Nyrt. létrehozta azt az országos nyílt videokonferencia-hálózatot, amely orvosolja az előbbi problémát, vagyis innentől kezdve bárkit meg lehet hívni egy videokonferencia-beszélgetésre - jelentette be Papp István, a társaság vezérigazgató-helyettese. A T-Systems vezetője egy előrejelzést idézett, mely szerint 2011-ben megduplázódik a nagy felbontású, hd videokonferencia berendezések eladása. Egy videoberendezés ára, minőségtől függően, 50 ezer forinttól több millió forintig terjedhet.

A szolgáltatás elindítására 100 millió forint alatti összeget költött a Magyar Telekom. Az alapszolgáltatás (az interneten két pont közötti kommunikáció) várhatóan díjmentes lesz, míg a kiegészítő szolgáltatásokat várhatóan havi díjért lehet majd igénybe venni. A társaság először Magyarországon vezeti be az új szolgáltatást, de a hosszabb távú tervek között szerepel a külföldi értékesítés is.

Szabó Péter, a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. termékkonzulense ezt azzal egészítette ki, hogy ma még nincs egy olyan "video-telefonkönyv", amelynek alapján felhívhatnák egymást az ügyfelek; a társaság dolgozik egy adattár kialakításán, ami kereshető, s ami úgy működik, mint egy telefonkönyv.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward