Hamarosan átalakulhat a Facebook képnézegetője

Felpörgetheti a fotónézegetés népszerűségét a vállalat, és ehhez az Instagramtól meríthet.

Hamarosan átalakulhat a Facebook képnézegetője

A Facebookon a videók megtekintése már egy ideje úgy megy, hogy a rendszer képes automatikusan több felvételt is ajánlani megtekintésre, és ezzel gyakorlatilag megpróbálja odatapasztani a képernyő elé az embereket. A fotókat viszont csak megnyitja az ember, és legjobb esetben végiglapozza a több felvételből álló albumokat. Ez viszont hamarosan megváltozhat.

Egy friss jelentés arról számolt be, hogy a videónézegető részhez hasonló irányba indulhat el a képnézegető szolgáltatás is. Egyesek már rögtön Instagram-szerű fotófolyamokat vizionálnak, de azért nem teljesen erről van szó. „Popular Photos”, vagyis népszerű képek néven jöhet az az újítás, ami megváltoztathatja valamelyest a képnézegetést a Facebookon.

Jelenleg amikor az ember megnyit egy képet, akkor az ki lesz nagyítva és elsötétedik az egész háttér, a fontosabb információk pedig a képernyő jobb oldalára rendeződnek át. És a fotók megtekintését követően be kell zárni a képnézegető felületet, és lehet tovább görgetni. A jövőben viszont úgy nézhet majd ez ki, hogy egy sor további felvételt kínál majd fel megtekintésre a Facebook. A szolgáltatás algoritmusa különböző összefüggések alapján fog mutatni újabb képeket. A válogatott fotók között a funkció nevének megfelelően a népszerűségnek örvendőek lesznek kiemelve, amik érdekesek lehetnek a felhasználó számára.

Galéria megnyitása

A beszámolók szerint ez valamelyest olyan élményt nyújthat majd a Facebookon, mintha az Instagramot használná az ember. A napvilágot látott képernyőmentések alapján a képnézegető megnyitását követően egyszerűen lehet majd lefelé görgetni például mobilon, és ahelyett, hogy ilyenkor bezáródna a galéria – ahogy az eddig volt –, újabb, algoritmus által válogatott képek fognak felbukkanni. Az okostelefon alkalmazásban alul meg fog jelenni a „See More Photos” gomb kék alapon, és ezt megnyomva mindig egy újabb kép fog előtérbe kerülni, de a folyamatos görgetéssel is ugyanígy lehet majd lefelé haladni.

Itt egy olyan kisebb módosítást is beiktat majd a Facebook, hogy kevesebb képleírást fog magától mutatni a rendszer, hogy több hely jusson a képeknek. A 65 karakternél hosszabb képaláírások már csak megnyitást követően lesznek olvashatóak.

Galéria megnyitása

A TechCrunch megkereste az ügyben a Facebookot, ahol megerősítették, hogy valóban tesztelnek egy ilyen újítást. Arra vonatkozóan azonban nem adott több információt a vállalat a szaklapnak, hogy mikor kerülhet ez bevetésre, milyen ütemben terjedhet el a felhasználók körében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap