Hajtogatható mobilos szabadalmak az Apple-től

Több dizjánt is vizsgálhat a cég, és a Smart Keyboard Folio kiegészítő terén is jöhetnek újítások.

Hajtogatható mobilos szabadalmak az Apple-től

Az Apple egyelőre nem mutatott be olyan készüléket, ami hajtogatató megjelenítővel van szerelve, és az eddig kiszivárgott információk alapján legfeljebb jövőre adhat ki ilyet a vállalat. De a napokban felbukkant két különböző szabadalmi rajz is ilyen eszközre vonatkozóan, ami előre vetítheti, hogy milyen lehet a cupertinói alakulat megoldása.

Korábban már a Samsung egyik szakembere is utalt arra, hogy milyen hajtogatható szerkezetet tervezhet az Apple, és a mostani szabadalmi rajzok is nagyjából ugyanezt vázolják. A cupertinói alakulat részben a Galaxy Fold receptjét fogja követni, nem a Huawei Mate X dizájnjához hasonlót alkothat. Az összehajtható „iPhone” egy nagy kijelzőnek adhat majd otthont, ami zárt állapotában belülre kerülhet. A Samsung korábban azt hangoztatta, hogy véleménye szerint ez a megfelelő kialakítás, viszont a Mate X egyértelműen sok érdeklőnek a figyelmét keltette fel, és nagyobb tetszést váltott ki az érdeklődőkből, mint a Galaxy Fold. Az egészen biztos, hogy ilyenkor védettebb a megjelenítő, mintha kívülről lenne folyamatosan, de láttuk, hogy a Galaxy Fold is gondokba ütközött, szóval ez még nem feltétlenül garancia a tartósságra.

Galéria megnyitása

Az Apple vázlatain kettő különböző összehajtható kialakítást is meg lehet figyelni. Az egyik esetben csak szimplán félbe kell hajtani a kijelzőt, nem több részből áll a panel, ez a dizájn hajaz a Galaxy Foldra. A másik esetben viszont már úgy tűnik, hogy három részből épülhetne fel az eszköz háza, és kettő lépésben lehetne kihajtani a különleges szerkezetet. Ennek az lenne az előnye, hogy így még nagyobb panelfelületet lehetne viszonylag kompakt testbe összehajtogatni. Egy ilyen készüléknél már az alkalmazások grafikus felületének három állapothoz kell alkalmazkodnia, és szükség esetén egészen nagy felületet tölthetne ki például egy film vagy akár egy térkép. (Egyébként a Xiaomi már villantott olyan működő masinát, amit három részben lehetett összezárni, de az egészen eltérően festett, abban az esetben a megjelentő két szélét lehetett hátrahajtani, és a megjelenítő kívül volt.)

Az ábrák eléggé felületesek, így komolyabb részleteket nem lelt megfigyelni, de az egyértelműen látszik, hogy olyat nem rajzolt az Apple, ahol a megjelenítő két része teljesen összesimulna, ebből arra lehet következtetni, hogy a házban nagyobb sugárban fog meghajolni a kijelző, mint amit talán kívülről látni lehet majd rajta, hogy ezáltal is kisebb stressz érje. Az üveges védőréteg kapcsán arról lehet hallani, hogy ez egy speciális anyag lesz bevetve, aminek a megalkotásához a vállalat felhasznál egyebek mellett kerámiát és más anyagokkal együtt.

Kíváncsian várjuk, hogy az Apple jövőre valóban reflektorfénybe állítja-e a saját hajtogatós gépezetét vagy csak 2021-ben fog ez az iPhone változat megjelenni; voltak olyan pletykák is, amik erről szóltak.

Galéria megnyitása

Zárásul két másik friss szabadalmát is meg kell említeni a vállalatnak, ezek egy táblagépes védőtokkal kapcsolatosak. Az egyik Smart Keyboard Folio tervnek az az érdekessége, hogy rendelkezne egy érintőpaddal is, amivel lehetne kezelni notebook-szerűen a készüléket, és ez esetenként talán kényelmesebb lenne, mint nyúlkálni a kijelzőhöz. A másiknál pedig a gombsor mellett még Apple Penciles használatot is támogatna, és ennek is külön helyet biztosítana a kiegészítő felületén. Azt nehéz megmondani, hogy ezekből mi fog megvalósulni, de az éppenséggel nem lenne meglepő, ha a tapipados Smart Keyboard Folio már akár idén felütné a fejét.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap