Hajtogatható mobil és tablet frissült Android 10-re a Samsungnál

A Samsung ezúttal kettő különlegesebb készülék számára indította el a One UI 2-be csomagolt Android 10 rendszert.

Hajtogatható mobil és tablet frissült Android 10-re a Samsungnál

Az utóbbi időben egy sor Galaxy A és Galaxy M jelölésű okostelefon számára készült el az Android 10 operációs rendszer a vállalat saját grafikus felületével, most viszont kettő érdekesebb masina, a Galaxy Tab S6, és a Galaxy Fold került a sorra.

A Galaxy Tab S6 a piac jelenlegi talán legjobb androidos táblagépe, de a tableteknek a frissítésére általában kevésbé ügyelnek a gyártók, és a jelek szerint ez még a Samsungra is igaz, aki egyébként jelenleg kiemelten kezeli a frissítéseket. Sokáig kellett rá várni, de most már az új rendszert alkalmazhatják a felhasználók a One UI 2 köntösébe bújtatva.

Galéria megnyitása

És igazából a Galaxy Fold is egészen sokáig várt az Android 10 érkezésére, pedig nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy ez a Samsung legkivételesebb okostelefonja. Ebben az esetben valószínűleg azzal magyarázható a késlekedés, hogy a szakemberek számára a hajtogatós működés extra kihívásokat jelent. Ennél a masinánál a One UI 2-t nehezebb feladat volt a hardverhez idomítani.

Részletesebb kiadási jegyzéket igazából egyik esetben sem kaptunk, szóval sajnos arra nincs rálátásunk, hogy a Galaxy Tab S6 a nagyobb képernyőjével és a tollával milyen extrákat vonultat majd fel a One UI 2 esetében, de szinte borítékolhatóan lesznek itt egyedi újítások. Mint ahogy a Galaxy Foldnál is hasonló lehet a helyzet a hajtogatós dizájnt érintően, ami sok izgalmas lehetőséget nyújt. A Galaxy Z Flip már eleve a One UI 2-vel jött, és kapott például egy félbehajtott osztott képernyőt megjelenítést, ami valószínűleg a Galaxy Foldnál is biztosítva lesz.

Galéria megnyitása

Az egészen biztos, hogy a készülékeken így már használni lehet majd a továbbfejlesztett sötét módot, ami nemcsak a Samsung saját appjaira, hanem egyebekre is kiterjed majd. És ezzel nemcsak a szemet lehet óvni, hanem a telepeket is, hiszen mindkét szerkezet AMOLED képernyővel rendelkezik. A készülékeken elérhető lesz a Fókusz mód, mellyel kizárhatóak a figyelmet elterelő applikációk. És egyebek mellett a felhasználók korlátozhatják a programokat abban, hogy tetszőlegesen elérjék a felhasználó földrajzi helyzetére vonatkozó információt.

Mind a kettő esetben a március biztonsági csomagot használja a Samsung, szóval ilyen szempontból nincsenek lemaradásban a frissítések. Az áprilisi biztonsági javítások pedig egy kisebb frissítéssel hamarosan eljuthatnak majd az eszközökre. Szerencsére a Samsung erre különösen szokott ügyelni.

A Galaxy Fold esetében a Samsung Franciaországban indította el a frissítés terjesztését, és egy 4G LTE támogatással szolgáló modellen ütötte fel a fejét az Android 10 a One UI 2-vel. A Galaxy Tab S6-nál pedig csak Wi-Fi-s készüléken jelent meg a frissítés Németországban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap