Hack the Crisis Hungary – Te hogyan segítenél az országon?

Hack the Crisis Hungary – Te hogyan segítenél az országon?

Napjainkban nagyon sok olyan kezdeményezés van, aminek keretében az emberek segíthetnek különböző módokon a koronavírus elleni harcban. És a „Hack the Crisis” hackathon pedig egy olyan esemény, aminek a célja a COVID-19 okozta válságra megoldást találni különböző témakörökben a lehető legkreatívabb módszerekkel.

Mint minden hackathonnak ennek a mostani rendezvénynek is a gyors megoldások megtalálása a célja, és ennek a keretében a versenyzők csapatokat alakítva hozhatják létre az egyedi elképzeléseiket arra vonatkozóan, hogy miként lehetne a koronavírus jelentette problémára itthon – vagy akár globálisan – megoldást találni. A Hack the Crisis Hungary 48 órás lesz, és április 3-5 között kerül levezénylésre, szóval nem késlekednek a rendezők.

Péntek délután 4 órától lehet regisztrálni, és a rendezők arra kérik az érdeklődőket, hogy erről időben gondoskodjanak. Négy főbb témakörben várják a szervezők az ötletes megoldásokat az induló csapatoktól, egyénektől. Ez a négy témakör az élet, a közösség, a vállalakozás és az oktatás. Péntek éjfélig minden érintettnek le kell majd adnia az első terveit, hogy lássák a rendezők, hogy mire számíthatnak, min dolgoznak majd az azt követő 36 órában az indulók.

A Hack the Crisis Hungary keretében a résztvevők mentorálási lehetőséget is kapnak, ezáltal az ötletükhöz rendkívül fontos visszajelzéseket szerezhetnek, és ezeket felhasználva hatékonyabban végezhetik a munkájukat. A hackathonra kitalált megoldásokat kidolgozva vasárnap délig kell leadni, és ezt követően a zsűri mindent értékel. A záróesemény vasárnap délután 3 órakor élőben lesz követhető stream révén, és ennek a keretében kiderül, hogy melyek lettek a legjobb projektek a zsűri szerint.

A Hack the Crisis eredetileg Észtországból indult, és olyan nagy sikert aratott, hogy mostanra globálisan több 40 ország csatlakozott hozzá. A környező országokból egyelőre csak Ausztriában lesz ilyen esemény, de nem volna meglepő, ha idővel más szomszédjaink is csatlakoznának ehhez. Érdekesség, hogy Európán belül még Koszovó is megrendezi ezt a hackathont, de még az afrikai Nigériába és Beninbe is eljut a verseny.

A HWSW elmondta az esemény kapcsán, hogy a Codecool jó példaként emelhető ki az esemény előtt, hiszen az intézmény már élesben is segíti az Országos Mentőszolgálat munkáját egy teljesen friss fejlesztéssel, plusz már egy következő megoldáson is dolgozik az OMSZ-szel együttműködve. A Codecool első „mentős” szolgáltatása a védőeszköz-készletek valós idejű figyelésére szolgál, a második pedig a dolgozók aktuális munkavégzési állapotát monitorozza, ezzel segítve a hatékonyabb terheléselosztást.

Kíváncsian várjuk, hogy a Hack the Crisis Hungary (Facebook) milyen eredménnyel jár majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap