Gyorsan terjed Dél-Koreában az 5G

Dél-Koreában már több mint 1 millió olyan előfizető van, aki 5G támogatást is biztosító díjcsomaggal rendelkezik.

Gyorsan terjed Dél-Koreában az 5G

Dél-Korea általában jól áll a technológiai fejlesztéseket tekintve, és az új generációs mobilhálózatot is az első között élesítették az országban a szolgáltatók. Az 5G ráadásul a jelek szerint fel is pörgette az ilyen támogatást biztosító okostelefonok iránti keresletet, ahogy arra korábban az elemzők számítottak is, de mostanáig nem sok jelét lehetett látni a dolognak az 5G viszonylag lassú térnyerése miatt.

Egy friss jelentés szerint Dél-Koreában már több mint 1 millió olyan előfizető van, aki 5G támogatást is biztosító díjcsomaggal rendelkezik. És ez meglehetősen nagy szám ahhoz mérten, hogy az ország 51 milliós lakossággal büszkélkedhet. Az egymilliós mérföldkövet június 10-én sikerült átlépni a Tudományos és Technológiai Minisztérium közleménye szerint, és az év végéig ez a többszörösére fog bővülni a várakozások szerint.

Érdekesség az 5G térnyerése kapcsán, hogy elvileg jobban teljesít, mint a maga idejében a 4G LTE, pedig a mobileszközök szempontjából nézve az szinte biztosan kijelenthető, hogy a felhasználói élményre gyakorolt hatása nagyobb lehetett a 4G LTE-nek. Mindössze 69 nap telt el az 5G kereskedelmi forgalomba állításától addig, hogy meglegyen az egymilliomodik előfizetője, miközben ugyanezt az eredményt a 4G LTE 2011-ben 80 nap alatt tudta csak elérni. Átlagosan több mint 15 ezer új felhasználóval gyarapodik az 5G tábora, pedig csupán abszolút felsőkategóriás eszközökkel lehet ezt most még kihasználni, ráadásul eléggé szűkös a kínálat. Dél-Koreában a hazai fejlesztésű Samsung Galaxy S10 5G és az LG V50 ThinQ 5G örvend a legnagyobb népszerűségnek.

Galéria megnyitása

Az is megtudhattuk, hogy az SK Telecom tudta a leghatékonyabban mozgósítani az ügyfeleit a váltást tekintve, viszont nincsenek túlzottan nagy különbségek. Az SK Telecom nevéhez az előfizetések nagyjából 40 százaléka fűződik, míg a Korea Telecom és az LG Uplus kb. 30-30 százalékot tudhat a magáénak. A Korea Telecom és az SK Telecom esetében a legtöbben a korábbi 4G LTE-es előfizetésüket váltják át, míg az LG Uplus esetében az új ügyfelek szerzése is kiemelkedően jól alakult.

A Dél-Koreai Tudományos és Technológiai Minisztérium előrejelzése szerint az év végéig 3-4 millió felhasználó csatlakozhat majd az 5G támogatást élvező előfizetők köréhez. És idővel ez a szám egyre lendületesebben növekedhet majd, mikor jönni fognak a kedvezőbb árfekvésű megoldások, illetve javulni fog az 5G hálózatok minősége mind a lefedettséget, mind pedig a kapcsolatok tempóját tekintve.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap