Gyorsabb és letisztultabb lesz a Viber

A Viber 10 teljesen megújult, számos ponton változik az előnyére, és a cég szerint minden eddiginél jobb élményt fog nyújtani.

Gyorsabb és letisztultabb lesz a Viber

A Viber nem a legtöbbet használt csevegő alkalmazás, de így is több mint 260 millió rendszeres felhasználója van, és valószínűleg szinte mindenki hallott már róla. A szolgáltatás a nyolcadik életévét tapossa, és a vezetők idén azt tűzték ki céljuknak, hogy jelentősen felpörgessék az aktív felhasználói bázist.

A vállalat szerencsére nem úgy szeretne előrelépést elérni, hogy több pénz költ a reklámokra, hanem fejlesztésekkel teszi vonzóbbá az emberek számára a Vibert. Ennek eredményeként üdvözölhetjük most köreinkben a Viber 10-es kiadását. Ez egy olyan applikáció, ami a korábbinál sokkal gördülékenyebben fog üzemelni, gyorsabban mozog majd az okostelefonokon – és más eszközökön –, így összességében egy jobb felhasználói élményről fog gondoskodni. Az új dizájn az első beszámolók alapján eléggé radikálisan eltér a korábbitól, és bár a nagy dizájnváltások sokszor fájdalmasak a felhasználóknak, ezúttal szó sincs erről.

A Viber friss verziója sokkal világosabb, modernebb, letisztultabb köntösbe lett bújtatva, már pusztán ennek köszönhetően is szélesebb tömeg veheti majd igénybe örömmel.

A fejlesztők elmondása alapján nagyon fontos szempont volt a tervezéskor, hogy egyszerűbben lehessen navigálni a különböző felületek között. Az új program esetében így könnyen érhető el a normál csevegő mellett a csoportos beszélgetés, a privát kommunikáció, valamint egyebek mellett a chatbot és a közösségi rész is. Az üzenetváltások listájában ki lehet majd emelni fontos kontaktokat, és az alapján is rendeződhetnek a beszélgetések, hogy mennyi új üzenet van – több üzenetnél fontosabb lehet a téma. A Viber elmondása alapján az üzenetküldés kétszer gyorsabban abszolválható ettől kezdve, a hang- és a videohívások pedig az eddiginél érezhetően jobb minőségűek lesznek minden tekintetben. A megfelelő eredmény elérése érdekében valószínűleg sok időt töltött a fejlesztőgárda az optimalizálással.

Galéria megnyitása

A Viber 10 esetében egy teljesen új híváskezelő felülettel is számolni kell. Ezen a fülön felül lesznek kiemelve a Viber Outtal kapcsolatos információk, alatta néhány korábbi, naplózott hívás, ezeket követően pedig rögtön ott a kapcsolatok lajstroma, nem tart több érintésbe ennek az elérése, azonnal lehet görgetni és keresni is. Ha nem mentett számot kell hívni, akkor sem tart sokáig a tárcsázó elővarázsolása, ennek a gombja ugyanis a jobb alsó sarokba került egy lebegőelem képében. Fontos kiemelni az új Vibernél, hogy már van csoportos beszélgetési lehetőség is, viszont ez egyelőre csak a hanghívásoknál biztosított, a videós beszélgetéseknél nem; és a csoportok is csak ötfősek lehetnek, szóval ilyen téren egyelőre elmarad például a FaceTime-tól – bár valószínűleg nem sűrűn beszélget egymással ötnél több ember, viszont a csoportos videocsevegés sokaknak hiányozhat majd.

Galéria megnyitása

Nagy újítás még az is a Viberen, hogy már lehetőség van a telefonszám ismerete nélkül is kapcsolatba lépni a regisztrált tagokkal. A közösségi funkcionalitás ennek köszönhetően vonzóvá válhat az emberek számára, hiszen úgy ismerkedhetnek meg másokkal, hogy nem kell megosztaniuk a számukat. És amikor már olyan szintű kapcsolatot építenek ki az emberek egymással, hogy megvan a bizalom, akkor néhány érintéssel fel lehet fedni a másik fél részére a telefonszámot is. A Viber különböző módokon próbálja majd ösztönözni az embereket a közösségi rész használatára. A vállalat a hivatalos közleményében arra is kitér, hogy a Viber továbbra is az egyik legmegbízhatóbb kommunikációs szolgáltatás a világon. Itt minden végponttól végpontig terjedő titkosítással fut, legyen szó egyszerű üzenetváltásokról, multimédiás tartalmak megosztásáról, de akár video- vagy hanghívásokról.

Galéria megnyitása

A Viber új kiadása a következő napokban válik elérhetővé az érdeklődők és a meglévő felhasználók számára. Szerencsére a vállalat nem tesz különbséget a nagy platformok között, az Androidra és az iOS-re is egyszerre indítja el a jelentős frissítésen átesett programot. Természetesen a felhasználók a Play Áruház és az App Store piacterek segítségével telepíthetik vagy frissíthetik az applikációt.

Viber: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap